Joakim Ellner Landberg i sin Volvo.  FOTO: Pierre Skytt

Ellner Landberg ett av flera lokala hopp i Fjärdhundra

RALLY 

Under lördagen kör Trendab rallycup och 7-klubbarsserien sin femte deltävling och det kommer vara flera lokala killar att hålla koll på i Fjärdhundra.

Tävlingen som arrangeras av Enköpings MK går i Fjärdhundra och man kör en specialsträcka på 2,1 kilometer tre gånger på en fin byväg där slutligen alla tre tider sammanräknas. För 7-klubbarsserien är det rekordintresse med hela 110 ekipage på startlinjen.

Det börjar nästan bli uttjatat men favoritskapet i ungdomsklassen har Joakim Ellner Landberg från SMK Södermanland. Han har verkligen visat att han menar allvar med sin framfart och med det flitiga tävlandet. Detta har gett honom en del rutin vilket också gett honom fina resultat, bland annat klassvinsten i Eskilstuna sprintcup i söndags.

Det kommer vara flera lokala killar att hålla koll på. I C-förarklassen för Volvo original ställer Rasmus Palm från Eskilstuna MK upp och är en kandidat till en topplacering även om motståndet denna gång är tolv konkurrenter som borgar för tät strid om tiondelar och sekunder.

Bland B-förarna i Volvoklassen kommer Eskilstuna MK:s Pär Johansson och klubbkamraten Niklas Berglund att tampas bland övriga tio deltagare. En fin breddklass är ekonomiklassen där bland andra SMK Södermanlands Anders Ellner och Eskilstuna MK:s Jonas Lindfors deltar. I samma klass och i 7-klubbars Tjejcup, där för övrigt fem deltagare är anmälda deltar Flens Linda Sjölin.

För A-förarna i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen kommer hela 18 ekipage att ställa upp och bland annat Eskilstunas Stefan Hanhela som laddar med inför kommande SM säsong 2018. Bland de klassiska bilarna kommer flera fortåkare i det udda inslaget på svenska rallyvägar, en av dem är Enköpings egen Lars ”Ludde” Davidsson.

I den fyrhjulsdrivna klassen är kanske Gnestas Michael Holmgren en förhandstippad segerkandidat. På lördag klockan tio går starten i Fjärdhundra.

– Spänningen ökar i Trendab rallycup med endast två återstående deltävlingar i höst, kommenterar 7-klubbarsgenaralen Thord Söderberg.

Pierre Skytt

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

RallySport
Relaterat

Mest delat denna vecka