"Det är varken bra eller dåligt, egentligen. Vi anpassar oss efter rådande omständigheter och har flera planer. Jag har väl sju olika planer, tror jag", säger landslagschefen Robert Eriksson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Fördelen för oss är väl att vi har en liten organisation vilket gör att vi ganska lätt kan anpassa oss. Vi kan ju egentligen samla alla och åka i väg i morgon om det skulle vara så", fortsätter Eriksson.

De OS-kvaltävlingar som återstår är masterstävlingen i Doha den 28-30 maj och sedan EM. Detta sedan det internationella judoförbundet för några dagar sedan valde att förlänga OS-kvaltiden fram till den 30 juni.

"Det som är bra är ju att det går efter masters. Det är ju egentligen mest kvalpoängen man är ute efter i det här läget. Kommer du femma på masters får du nästan lika mycket poäng som om du vinner EM", kommenterar Eriksson.

Anna Bernholm och Tommy Macias ligger högt upp på rankningen och deras OS-platser ska i stort sett vara säkrade. Robin Pacek, Marcus Nyman och Joakim Dvärby är precis ovanför kvalgränsen och behöver fler kvalpoäng för att stärka sina positioner. Alla idrottare måste också tas ut av SOK innan OS-platsen är helt och hållet säkrad.