• Emil Hansson böjer handleden på ett läckert sätt för ett finurligt avslut mot Skövdes duktiga målvakt Petter Andersson. Fast Emil hittade nätmaskorna hela 14 gånger blev det Guifförlust. Foto:
  • Emil Andersson hade det motigt i offensiven. Han sköt friskt men bara två av tio avslut gav önskat resultat för Guifs vänsternia. Foto:
1/

Emil Hanssons märkliga premiär: 14-målsskytt – och grymt besviken

Handboll
annons

Någon som undrat hur det är att göra 14 mål i en seriepremiär inför sin hemmapublik och ändå tvingas lämna hallen som förlorare?

Fråga Emil Hansson, han vet.

— Det känns skit. Jag hade gärna kunnat bränna tio av mina avslut om vi bara hade vunnit i stället, säger högersexan.

Ordet antiklimax hade lätt att nästla sig in i tankarna när det var dags för intervjuer efter matchen.

Ny, fräsch arena, nästan 3 000 åskådare, en legendarmatch innan som höjde stämningen och så ett motståndarlag som Guif ansåg att man borde slå.

Men det blev platt fall och 24–26 på lördagen.

— Jag fattar inte, vi borde inte ha så här svårt för Skövde. Deras utgrupperade försvar borde passa oss med många kvicka spelare. Men vi lyckades inte slå vår gubbe tillräckligt ofta den här gången, analyserar Emil Hansson.

Förra säsongen klarade Guif med nöd och näppe kryss i båda hemmamatcherna mot västgötagänget.

— Vi hade det i bakhuvudet mot slutet. Många saker var lika. Vi ledde med några bollar, de bytte in Lucau (målvakten Herdeiro) med ungefär tio minuter kvar och han tog ett friläge både då och nu. Men den här gången lyckades vi härda ut, säger högersexan och sexmålsskytten Christoffer Hedberg.

De första 30 minuterna var jämna och det enda som stack ut var att Emil Hansson redan då hade gjort sju mål av Guifs elva. Gästerna ryckte kort efter sidbytet och gick upp till 12–15 samt 14–18. Guif knappade in till 17–18 bara för att se det bli 17–21. Efter det var man aldrig närmare än två måls underläge igen.

— Allting kändes bara positivt före matchen så det känns förvånande att det gick så här. När vi har pratat om målsättning inför säsongen har vi sagt att Skövde bör vi ha bakom oss i tabellen och då måste vi bättra på vårt facit mot dem. Hemma ska vi definitivt vinna, anser Emil Hansson som satte tre av tre straffar samt 11 av 14 övriga avslut.

Du var i alla fall redo för premiär. Är det din bästa match offensivt sett?

— Ja. Det kanske har gått bättre i ungdomslag någon gång men det räknas väl inte. Jag har aldrig gjort 14 mål på den här nivån. Men när laget förlorar blir det lätt att man minns misstagen. Jag missade bland annat i försvaret några gånger.

Visst, Alfred Ehn fintade bort Hansson ett par gånger men totalt sett bar han förstås ytterst liten del av skulden till den otippade premiärförlusten.

— För oss var det så klart en väldigt bra start, ändå saknade vi ett par bra spelare nu så förhoppningsvis blir vi ännu starkare framöver, säger Christoffer Hedberg som slog i golvet hårt redan efter att han prickade in 1–1 men reste sig och imponerade resten av matchen liksom åttamålsskytten Kristian Svensson.

Adam Krantz gjorde en del fina räddningar men utöver det och Emil Hanssons insats måste väldigt mycket förbättras i Eskilstunalaget.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifStiga Sports ArenaHandbollSport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka