Efter flera förluster mot tufft motstånd sökte Guif ett trendbrott. Det märktes – för Eskilstunalaget var härligt hungrigt och ryckte tidigt när 1–2 vändes till hela 7–2.

‒Vi har mött bra lag, spelat bra även i de matcherna under perioder men inte lyckats knyta till säcken. Så visst var det skönt att få vinna nu, säger lagkaptenen Mathias Tholin.

Han var en av de allra hetaste i matchupptakten och särskilt 6–2, som han stänkte in på kontring efter en suverän passning från målvakten Herdeiro Lucau, fastnade på näthinnan.

Artikelbild

Daniel Ekman tog sitt ansvar som spelmotor på ett föredömligt sätt när Karlskrona hade lite vittring. Då klev Ekman fram och bidrog på många olika sätt i Guifoffensiven.

‒Jag hann väl se lite var målvakten var och vart jag ville skjuta. Men den som ska ha cred där var ju Lucau, det var hans fina utkast som gjorde allt, säger Tholin ödmjukt.

Man väntade sig en rejäl överkörning men så blev det inte utan efter rycket var det jämnt.

‒Kanske fick vi också känslan att det skulle gå enkelt. Då räcker det om man tappar någon procent och slarvar lite. Samtidigt hade det varit svårt att fortsätta som vi gjorde. Då hade vi nog gått in i väggen, säger vänstersexan Tholin och skrattar.

Lagen lyckades sedan med något smått fascinerande. De gjorde EXAKT vartannat mål från 14–10 till 24–20, det växlade hela tiden mellan tre och fyra mål upp för Guif.

Artikelbild

Emil Andersson vållade Karlskronas försvar jättelika bekymmer i den andra halvleken. Här har Guifs högernia tagit sig förbi Tobias Nordahl och har bara målvakten Markus Mattsson kvar att överlista.

‒Känslan var väl att vi hade ganska bra kontroll, medger Tholin.

I andra halvleken syntes han lite mindre och "showen" övertogs av Emil och Emil, Andersson och Hansson, till höger. De stannade på nio respektive åtta mål och skapade massvis av lägen.

Artikelbild

Det var bra energi på kaptenen Mathias Tholin som gjorde fem mål varav ett, det som betydde 6–2, var söndagens behållning i Eskilstunas nya arena.

‒Det blev så, även om hela laget hjälpte till att fixa öppningarna, säger Andersson som alltså fick stå över defensiven efter två tvåminutare första 17 i matchen.

‒Visst blir man lite mer försiktig i ett sånt läge, man vill ju inte dra på sig en till. Den första var onödig av mig när jag försökte stoppa en kontring. Den andra tyckte jag mer var en kampsituation.

När Emil och Emil inte slog till klev Daniel Ekman fram med många fina offensiva prestationer mot slutet. Karlskrona var som minst två mål bakom men Guif höll undan och förutom de tre vi ger betyg kunde även Emil Hansson, Herdeiro Lucau med flera ha hamnat i den skaran.

‒Vårt lag är ju byggt så att många ska kliva fram och det gjorde vi nu, säger Mathias Tholin.

Både han och Emil Andersson odlar förresten denna månad mustasch, symbolen för att samla in pengar till forskningen mot prostatacancer.

Är du nöjd med din, Emil?

‒Ja, jag tycker väl att jag leder ganska klart i vårt lag.

Kontring på det, Tholin?

‒Säger Emil att han leder? Ja, kanske om att ha fulaste mustaschen ...