På söndag sänder TV 3 dokumentären "Erik Skoglund: Vägen tillbaka". Där berättas Nyköpingsboxaren för första gången om hjärnblödningen och vägen tillbaka.

– Jag känner mig redo att berätta vad som hänt, och även skyldig alla dem som undrat hur jag mår, säger Erik Skoglund i ett pressmeddelande.

Det är sportjournalisten Peter Jihde som träffat Skoglund. Intervjun gjordes under fredagen i Nyköping.

Artikelbild

Skoglund kollapsade i samband med ett sparringpass i Nyköping den 8 december. Han svävade mellan liv och död och låg i medicinsk koma i flera veckor.

Han väcktes ur koman några dagar före jul och kunde några veckor senare komma hem igen.

Boxaren Erik Skoglund drabbades av en hjärnblödning och hamnade i koma. I en exklusiv intervju med Peter Jihde berättar Skoglund nu för första gången om kampen för överlevnad och den tuffa resan tillbaka mot ett normalt liv.

I ”Erik Skoglund: Vägen tillbaka” får tittarna höra hans egna ord. Programmet sänds redan nu på söndag kl 19 på TV3, Viafree och Viaplay.

Artikelbild

| Erik Skoglund berättar i en exklusiv intervju på TV3 med Peter Jihde om kampen för överlevnad och den tuffa vägen tillbaka efter olyckan.

– Jag känner mig redo att berätta vad som hänt, och även skyldig alla dem som undrat hur jag mår, säger Erik Skoglund.

Erik Skoglund var på väg mot toppen i boxningsvärlden, när hans liv tog en dramatisk vändning. Efter ett träningspass i hemstaden Nyköping den 8 december förra året drabbades den 26-årige boxaren av en hjärnblödning, och fördes till sjukhus där han opererades akut. Han försattes i medicinsk koma och flyttades till en avdelning på Karolinska universitetssjukhuset i Solna utanför Stockholm, och under flera dygn svävade han mellan liv och död.

Den 20 december vaknade Skoglund ur koman, och kunde några veckor senare komma hem igen. Nu berättar han för första gången om hur det var att vakna upp och långsamt inleda den krävande rehabiliteringen.

– Jag väljer att berätta min version i TV3. Programmet sänds på söndag, och dessförinnan avböjer jag vänligt men bestämt övriga kommentarer, säger Skoglund.

Den exklusiva intervjun gör han med programledaren Peter Jihde i ”Erik Skoglund: Vägen tillbaka”. Jihde gjorde intervjun under fredagen i Nyköping och det blir profilens första tv-framträdande sedan rekryteringen till MTG Sverige.

– Det här var ett hedrande och på samma gång jobbigt möte, men även väldigt viktigt eftersom många har undrat så länge hur Erik mår, säger Peter Jihde.

”Erik Skoglund: Vägen tillbaka” sänds nu på söndag klockan 19.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

– Hela Idrottssverige har engagerat sig i Erik Skoglunds öde. Vi är glada över att hans rehabilitering går framåt och att Erik känner sig mogen att berätta om var han befinner sig just nu, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt och fortsätter:

– Vi har följt Erik Skoglund under hela hans karriär. Förutom att vi har visat alla hans matcher så har Erik också arbetat med oss som expert under flera boxningsgalor samt under OS i Rio. Det är en mycket uppskattad person i alla slags sammanhang och varje steg framåt är oerhört glädjande.

Den första intervjun gavs alltså till MTG, som har varit Eriks arbetsgivare och stallet Sauerlands samarbetspartner. Dokumentären sänds på söndag klockan 19 på TV3, Viafree och Viaplay.