Det första mötet i Norrköping blev jämnt. Eskil var dock starkast på slutet och vann med 26­–23. Främste målskytt med sina åtta blev Daniel Wigö.

– Norrköping spelade 3­–3-försvar och det gjorde att vi hade lite svårt i anfallsspelet. Men till det andra mötet hade vi gjort läxan, säger tränaren Mattias Holmqvist.

Då spelade Eskil fantastsikt bra, hade en helt annan fart och intensitet i anfallsspelet och vann söndagens retur hemma i Skjulstahallen med 27–14 (13–9). Erik Nilsson var riktigt bra i målet och släppte alltså bara in 14 bollar. Därmed blev det 2–0 i kvalet och fortsatt division 1-status.

– Det är skönt. Klart att det varit en press på oss även om vi visste att det skulle bli en tuff säsong eftersom vi tappade en del spelare, säger Holmqvist vars lag

utvecklats och blivit allt bättre efter hand.

Vad händer nu?

– För mig personligen går jag vidare till nya uppdrag. Det har egentligen enbart att göra med pendlingen från Stockholm. För laget ser det bra ut, det är någon slutar men de flesta blir nog kvar. Det känns som optimism i Eskil igen, från den dåliga ekonomin till en nystart som kan ta in klubben in i en ny fin period.

Klart är Holmqvist tar över Boltons damer som åkte ur ettan och troligen ställs mot både Eskil och Göksten i tvåan nästa säsong.

Martin Karlsson lämnar för studier på annan ort. Johan Karlsson, som bor i Nyköping, kan också försvinna. Några nya spelare är också på väg in liksom en ny herrtränare.

– Vi har ett par namn som jag kontaktat och det ser lovande ut. Jag tror det kan bli väldigt, väldigt bra, säger spelaren Christian Knutsen som tagit fram förslag på ny styrelse och jobbar med ledarfrågan.

– "Honken" har gjort ett jättebra jobb. Men det har varit jobbigt för honom att pendla och han har egentligen bara gjort det här ideellt.

Även en ny styrelse, som kan bli vald på årsmötet 29 april, är på gång.

– Det är väldigt duktiga och drivna personer som ingår i den. Det här är en nytändning för hela organisationen. En väldigt stor satsning på hela föreningen, från de yngsta på ungdomssidan till båda A-trupperna. Jag ser väldigt ljust på Eskils framtid efter det som sett ganska mörkt ut, säger Knutsen.

Förutom målisen Nilsson ska Jesper Elgbacka-Andersson och Jonathan Lantz, som båda var extremt bra i det uppställda försvarsspelet, samt Ludde Öhrbom (åtta mål i returen) ha ett plus för sin kvalinsats.