Eskil vann övertygande

Handboll

Efter tre raka segrar tog Eskil under lördagen sig an bottenlaget Tumba. Och precis som i mötet mellan lagen strax före jul skulle det återigen bli en klar seger för Eskil.

Men det började inte så bra för Eskil. Med drygt tio minuter spelade av matchen hade gästerna tagit ledningen med 7–4. Men det skulle räcka med en time-out och ytterligare tio minuter. Sedan hade hemmalaget vänt till ledning med 13–9 vilket blev 18–13 i halvtid.

— Vi gjorde en dålig start i båda halvlekarna men vi hade ändå ett bra försvarsspel och en bra kollektiv andra fas, säger tränaren Mattias Holmqvist.

En bit in i andra kunde Eskil rycka ifrån till 30–20 efter fyra raka baljor och då inte gästerna mäktade med att göra mer än två mål under de sista tio var saken klar. Eskil vann med hela 35–21.

— Vi var lite större och starkare än Tumba med de kämpade på bra. Sedan är det kul att vi sprider ut målskyttarna och visar att vi är farliga på alla positioner, säger Eskiltränaren som plussar målvakten Erik Nilsson men även alla utespelare som gjorde det riktigt bra kollektivt.

Om tio dagar har Eskil en viktig match mot serieledande Täby borta.

— Ja, vinner vi den ser det väldigt bra ut. Så det är en avgörande match. Det blir fullt fokus på veckan som kommer, avslutar tränaren Mattias Holmqvist.

Handboll, div 1

Eskil–Tumba 35–21 (18–13)

Mål, Eskil: Daniel Wigö 7, Alexander Rüden 6, Sebastian Hammar 4, Sebastian Horti 4, Jonathan Lantz 4, Viktor Wansulin 3, Ivan Ilic 2, Ludvig Öhrbom 2, Johan Karlsson 2, Martin Karlsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportHandboll
Relaterat