Eskilstuna Basket vann efter jämn fajt

EB tog en viktig seger när de under helgen vann på bortaplan mot Haga Haninge med 54–52.

EB kunde precis som i förra matchen mot Haga Haninge knyta ihop säcken och vinna med knapp marginal.

Basket2019-12-02 09:56

För drygt två månader sedan gästades Eskilstuna Baskets damer av ett ungt och hungrigt Haga Haninge. Då blev det en riktigt jämn historia som avgjordes först i sista perioden till vinst för EB med 59–52. Helgens möte i Haninge blev dock snäppet jämnare.

Första perioden var kusligt lik första matchen där Haga stoppade i bollarna medan det var ring ut för gästerna EB. Hemmalaget kunde dra ifrån till ledning 12–3 men efter några minuter började EB hitta rätt i korgen och efter första perioden var ställningen 17–12. Andra perioden fick EB bättre kontroll och närmade sig Haga till 27–25 och inför de sista 10 minuterna var det likaläge, 44–44.

Den sista perioden blev poängfattig men otroligt spännande där båda lagens försvar briljerade. Mycket berodde också på att siktet inte var kalibrerat så under de sista minuterna bytte lagen ledning med varandra men där EB kunde precis som i förra matchen knyta ihop säcken och vinna med knapp marginal, 54–52.

– Haga gav oss stora problem igen. Det är ett tufft gäng som är duktiga och hungriga samtidigt som de är oerhört aggressiva i spelet under korgarna. Det var skönt att vi kunde reda ut det men nu måste vi få ordning på vårt spel igen. Vi har två chanser till på oss att få det att fungera innan jul, säger coachtrion Aronssons och Lundin.

Poäng, EB: Lina Aronsson 11, Amanda Hanna 10, Romrama Nano 7, Ida Bergman 6, Elsa Karlsson 5, Bella Eriksson 5, Marie Helin 5, Klara Lundin 3 och Nadja Hausman 2.