Eskilstuna BTK får 3,4 miljoner från Arvsfonden

Bordtennis

Eskilstuna Bordtennisklubbs nya projekt som ska främja och skapa en mötesplats för integration får stöd med 3,4 miljoner kronor från Arvsfonden.

— Vi är oerhört glada och tacksamma, säger Karin Björkryd ordförande i EBTK.

Målet med projektet är att öka inkluderingen av nya målgrupper inom bordtennisen i Eskilstuna.

Och eftersom utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning är Eskilstuna Bordtennisklubbs projekt om integration och inkludering för ett livslångt idrottande ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga, menar Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

— Runt om i Sverige finns det många goda idéer för mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar, säger han i ett pressmeddelande.

I projektet ska klubben samarbeta med grundskolorna i Eskilstunas kommun och Stiga Sports och inkludera värdegrundsarbete inom föreningen, och tränar- och domarutbildning för nya ledare inom målgruppen.

— Vi tror och hoppas att vi kommer att kunna bidra till att unga människor i Eskilstuna får möjligheter till en meningsfull fritid och ett livslångt engagemang i föreningslivet oavsett bakgrund. Vi vill också att Eskilstuna ska synas som ett gott exempel på inkludering genom vår fantastiska sport, bordtennis, säger Karin Björkryd.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportBordtennis
Relaterat

Mest delat denna vecka