Eskilstuna City värvar meriterad duo

Eskilstuna City rustar inför 2020. Målvakten Nick Volters och mittbacken Jacob Andersson är klubbens senaste tillskott.

Jacob Andersson och Nick Volters ansluter till Eskilstuna Citys trupp inför 2020.

Jacob Andersson och Nick Volters ansluter till Eskilstuna Citys trupp inför 2020.

Foto: Eskilstuna City

Fotboll2019-12-03 12:05

Eskilstuna City stod för en fin avslutning under 2019 och slutade på en fin tredjeplats under den gånga division 3-säsongen. Nu har klubben påbörjat truppbygget inför kommande säsong och kan redan nu presenterare flera förändringar i truppen. 

Ett par tunga spelartapp har det blivit då både målvakten Makan Keita (ny klubb okänd) och ytterspringaren Robin Norlin (Skiljebo SK) lämnat klubben. Dessutom går Isac Söderman och Hampus Jakobsson till AFC och deras P19-lag.

På pluskontot har två spelare värvats in. Det handlar om den nederländska målvakten Nick Volters och mittbacken Jacob Andersson. 

– Nick gjorde två träningar med oss och imponerande direkt med sin pondus och sin storlek. Det var givet att knyta honom till oss. Tillsammans med 16-årige Oliver Karlsson har vi vår målvaktsbesättning klar inför säsongen 2020, säger City-tränaren Aziz Halimi till klubbens hemsida.

Jacob Andersson är en 20-årig mittback som trots sin ringa ålder hunnit med spel i bland annat division 1 med FC Linköping City. 

– I Jacob får vi in en ung men rutinerad mittback som redan har hunnit spela division 1 och 2 fotboll. Han har en fin blick för spelet har bara på några få träningar tagit ett stort ansvar. Jacob passar in i vårt spelsätt samt vår profil och vi är glada att han valde oss, säger Halimi. 

Närmast spelar City en träningsmatch mot det nyblivna division 4-laget Kvicksunds den 10 december på Tunavallen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!