Efter den tröga säsongsstarten har Eskilstuna United börjat plocka poäng igen. Elva poäng på sex matcher har det blivit plus ett lyft till åttonde plats i tabellen. Parallellt med uppryckningen har forwarden Loreta Kullashi dragits med skadebesvär och inte spelat alls.

19-åringen spelade alla lagets matcher fram till den 21 juni när United spelade 1–1 hemma mot Vittsjö. Sedan dess har hon suttit på bänken i fyra matcher och varit utanför matchtruppen i de två senaste matcherna.

– Jag var inte heller spelklar då heller utan var skadad och i början av min skada visste jag inte vad det var för något. Det är en överansträngning i höften och ljumskarna men inget jag haft förut, säger hon.

Artikelbild

Loreta Kullashi har missat flera matcher i Damallsvenskan.

Frånvaron har blivit över två månader lång och men för tillfället känner hon nästan ingen smärta.

– Det är därför jag ska börja träna lite lugnt och nu känns det mycket bättre. Jag har varit i gång och har tränat lite mer den här veckan. Det stegras stegvis för att det inte ska gå för snabbt och då kan jag skada mig igen. Nu är jag bara med på uppvärmningen men det går framåt.

Hur är det att sitta på sidan?

– Det är klart att det har varit jobbigt men sådant som händer. Jag hoppas kunna komma tillbaka nu. Tränaren vill såklart ha mig spelklar men skadan hindrar allting.

Totalt har Kullashi gjort ett mål på nio seriematcher denna säsong. Det kan jämföras med nio mål på tolv matcher i Elitettan med AIK i fjol innan hon kom till United under 2017. Då blev det sex mål på tio matcher under hösten följt av landslagsdebut mot Sydafrika i januari.

– Säsongen har varit helt okej och kanske inte min bästa. Jag har haft mina problem så. Jag har haft känningar av skadan under våren och har spelat på. Sedan har det blivit värre.

Hur nära är du en comeback?

– Det är svårt att säga och helt upp till hur min kropp reagerar. Jag vill bara inte stressa och åka på något bakslag. Så jag kan inte svara på det och vi får se.