Oskar-Viking, 27, har ätit samma matlåda varje dag – i sex år

I snart sex år har Oskar-Viking Tjärnberg ätit samma mat, varje vardag, till lunch och middag.
För honom ska maten ha ett syfte.
– Jag förstår ju att jag låter så jävla torr just nu, säger han. 

Matlådan. Köttfärs och ris. Inga konstigheter.

Matlådan. Köttfärs och ris. Inga konstigheter.

Foto: Privat

Eskilstuna/Strängnäs2025-04-01 13:00

Strängnäs IBK är två segrar ifrån högstaligan i innebandy - SSL.

Högst bidragande till det är lagets målvakt Oskar-Viking Tjärnberg, 27, som verkligen tagit chansen när han fått den.

– Jag tycker alltid att jag är störst, bäst och vackrast, säger han ödmjukt i Ekurirens sportpodd (finns nedan samt där poddar finns).

Säg något man inte vet om dig? 

– Jag har ätit samma matlåda i snart sex år. Köttfärs och ris.

Till middag äter du annat?

– Nej. Samma. Jag värmer på, hemma. Köttfärs och ris.

Oskar-Viking Tjärnberg, 27, är gäst i det senaste avsnittet av Ekurirens sportpodd.
Oskar-Viking Tjärnberg, 27, är gäst i det senaste avsnittet av Ekurirens sportpodd.

På helgerna kan det dock bli lite annat, erkänner han, men när en pizza kommer på tal får han stora ögon.

– Jag låter så jävla torr just nu känner jag, men jag vill ha ett syfte med allt jag äter. Att äta pizza känns inte rätt, ändamålet är fel. En skön köttbit kan jag äta absolut, men syftet med att jag äter ska vara att må bra.

När åt du en pizza senast?

– Det minns jag inte ens, säger han.

Matlådan. Köttfärs och ris. Inga konstigheter.
Matlådan. Köttfärs och ris. Inga konstigheter.

Strängnäs möter Karlstad i kvalfinalen mot SSL i bäst av tre matcher. Efter att ha förlorat den första är det nu kniven mot strupen inför match två, som spelas onsdag kväll i Eskilstuna.

Men om man ska tro Oskar-Viking Tjärnberg kommer Strängnäs vända på matchserien.

– Individuellt är inte Karlstad lika bra som oss, och har inte lika bra spets. Därför kommer vi vinna på onsdag och matchen efter.

Följ kvalfinalen Strängnäs IBK - Karlstad i vår textrapportering med start 19:00 under onsdagskvällen.

Vikings köttfärs med ris

1. Koka ris.

2. Stek köttfärs.

3. Blanda köttfärsen med kidneybönor, krossade tomater och möjligen lite salt.

4. Servera!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!