Det näst sista SM-mötet, Snapphanerallyt i Hässleholm, blev inte riktigt som beräknat för våra lokala förare. Eskilstuna MK:s Per Göthberg lyckades vinna klassen före klubbkamraten Johan Rudengren i likadan Skoda Fabia WRC.

– Vi är nöjda och det har gått bra, jag tittar inte i totalen utan åker sträcka för sträcka men det var viktigt att ta sig i mål för oss som bröt senast i Askersund, säger Per efter målgång.

Per som även berättade om en miss i ett vägbyte på sista sträckan där han och co-driver Robert Eriksson fick motorstopp och tvingades backa. Johan Rudengren med co-driver Christer Johansson blev tvåa efter Göthberg och ligger bra till i kampen om medalj i klassen inför kommande final i Linköping.

Mattias Adielsson från Göteborg med Eskilstuna MK:s Andreas Johansson som co-driver hade målet inställt på totalseger efter två nollade tävlingar tidigare i år. Men en trasig framdiff ställde till det och ekipaget tappade mycket tid. Men Adielsson och Johansson kämpade sig fram genom tävlingen och lyckades till slut bli totaltrea.

– Vi tappade ledningen och säkert 40 sekunder på förmiddagens diffproblem, målet var att vinna så det blev inte som vi hoppats men chansen finns ändå inför finalen, säger Andreas.

Vinnare i Snapphanerallyt blev gotlänningen Johan Holmberg i sin fyrhjulsdrivna Ford Fiesta. Det var Johans första totalseger i en SM-tävling även om han är en van vinnare och mästare i den tvåhjulsdrivna klassen. Tvåan blev Gävles Martin Berglund före Adielsson. Berglund leder SM fyra poäng före Holmberg inför finalen.

Nästa SM-rally går av stapeln i början av september i Linköping. Då är det final och uppgörelse om medaljerna.