• Jessica Castles.
  • Jessica Castles.
1/

Eskilstunagymnasten Jessica Castles blev svensk mästare direkt

Gymnastik

Hon gjorde sitt första mästerskap som senior på SM-veckan. Där tog Jessica Castles från Eskilstuna GF hem guldet.

I lördags vann Jessica Castles nordiska mästerskapen i artistisk gymnastik. Under torsdagen kom nästa framgång för gymnasten från Eskilstuna GF när hon tog guld i artistisk gymnastik på SM-veckan i Helsingborg, hennes första seniormästerskap.

– Det funkade verkligen bra och jag förväntade mig inte att vinna. Jag tänkte inte på att vinna utan att göra min rutin och det jag jobbat på. Jag är rätt nöjd med poängen men nu uppgraderar jag mina rutiner, säger Castles.

Hennes poäng stannade på 50,25 och hon var strax före tvåan Marcela Torres från All Star Gymnastic GF på 49,30 poäng och trean Alva Eriksson från GF Stockholm Top Gymnastics på 46,45 poäng.

– Jag är rätt nöjd med barren och rätt nöjd med det mesta. I fristående var det inte det bästa och det var lite skakigt, men annars var det bra, säger hon.

Jessica Castles var bäst av alla i bom (12,75) och fristående (12,70) samt näst bäst i barr (12,05) och tredje bäst i hopp (12,75). Hon är snart 16 år och kommer från Storbritannien, där Castles bor, men tävlar för Eskilstuna GF och Sverige sedan 2018 .

– Helena (Andersson Melander) och Sebastian (Melander) är bra coacher hos klubben så jag ville ta möjligheten att träna med dem. Tjejerna i Eskilstuna är verkligen bra och de hjälper mig att utvecklas. Nivån i Sverige är rätt bra och det finns bra gymnaster i landslaget, säger hon.

Med i tävlingen fanns Castles tre lagkompisar. Jonna Adlerteg blev 23:a totalt men hon ställde endast upp i barr där hon hade bästa resultat med 13,85 poäng. Hon är därmed kvalificerad för fredagens grenfinal.

  • Jonna Adlerteg.
  • Jonna Adlerteg.
1/

Rosanna Ojala kom på plats 20 med totalpoängen 21,45 efter att ha ställt upp i barr (11.90) och bom (9,55). Ojala är från Finland men tränar periodvis i Eskilstuna och representerar klubben i svenska tävlingar.

Eskilstuna GF:s fjärde representant var Ece Ayan som fick 12,15 i bom. Det resultatet var tredje bäst i bomtävlingen. Hon och Ojala blev genom detta klara för fredagsfinalen bom respektive barr.

– De tävlade och gjorde det rätt bra men ställde inte upp i alla grenar. Under fredagen ska jag tävla i bom, barr och fristående. Jag ser fram emot det och hoppas att det går bra. Mina förväntningar är bara att gå ut och göra det jag tränat på. Men det vore trevligt att vinna en medalj.

Även från ledarhåll är man nöjda med starten då alla fyra deltagare presterade starkt.

– Det är roligt att vi har så många gymnaster på SM. EGF har på senaste tiden fått ett stort tillskott av seniorgymnaster, vilket visar att klubben behåller sin plats som ledande klubb i landet, säger Sebastian Melander i ett pressmeddelande.

Ece Ayan, Jonna Adlerteg, Jessica Castles och Rosanna Ojala från Eskilstuna GF. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaEskilstuna GFJonna AdlertegSportgymnastik
Relaterat