• Under SM-helgens sista dag var det glädjescener när Black Mermaid med Eskilstunatjejen Elin Strand (tvåa från vänster) tog hem guldet i undervattensrugby.  Foto: Privat
  • Black Mermaid med Eskilstunatjejen Elin Strand (understa raden längst ner till höger) tog hem guldet i undervattensrugby.  Foto: Privat
1/

Eskilstunatalangens lag segrade i SM – nu tar Elin Strand sikte på VM

Undervattensrugby

Efter ett problematiskt kakelkaos i Duveholmshallens i bassäng i Katrineholm tvingades SM att flytta till badhuset i Hallsberg. Men det var inget som hindrade Black Mermaid att ta hem guldet.

– Det var dessutom första gången jag spelade på ett SM, säger Elin Strand från Eskilstuna.

Helgens SM-tävlingar i undervattensrugby fick hastigt flyttas till Hallsberg sedan kakelplattor hade lossnat i Duveholmshallens bassäng i Katrineholm under fredagskvällen.

För 19-åriga Elin Strand från Eskilstuna och hennes lag Black Mermaid handlade det om att försvara SM-guldet i den tuffa sporten under vattnet. Under de senaste säsongerna har dock Skånelaget hon representerar varit dominerande inom sporten.

Och det blev som väntat också en final mellan förra årets finallag Black Mermaid och Caviar Divine från Stockholm.

– Vi vann mot dem dagen innan i gruppspelet (4–2) men till finalen hade de ändrat taktik och punktmarkerade vår bästa spelare Ann-Sofi Krakau så hon fick inte så mycket passningar till sig. Det var en jämn final men så i halvtid sa hon till oss andra att ändå sätta passen till henne och då lyckades vi göra mål och därmed vinna med 2–0, säger Elin Strand.

För Eskilstunatalangen Elin, som numera bor och pluggar i Lund, var det första året med laget.

– Det gick faktiskt helt okej för mig. Jag gjorde tre mål totalt under turneringen, fick mycket speltid men kunde säkert gjort två mål till.

Efter SM-guldet väntar nu hårdträning för Elin som inom kort ska på läger med juniorlandslaget inför kommande VM i Tyskland i höst. Och efter det hoppas hon bli uttagen för det riktiga landslaget som ska representera Sverige i VM i Österrike nästa år.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

DuveholmshallenSportsimning
Relaterat