I tio av AFC Eskilstunas 17 matcher har Gustav Jarl fått hoppa in. Så blev fallet även mot Halmstad när AFC vann med 2–1.

Han hade tidigare noterats för två assist och denna gång kom hans första mål. Det blev drygt 15 minuter på planen denna gång och på övertid blev han fri när Halmstad pressade framåt.

– Nemanja sa att det defensiva var viktigast som att blocka inlägg och täck upp för de trötta spelarna, men stick på djupet om chansen kommer. Det var lite flyt men läget dök upp, säger Jarl.

Artikelbild

AFC Eskilstuna mot Halmstads BK.

Vad säger du om målet?

– Jag såg att de var uppe med nästan hela laget så jag smög upp till mittplan och hoppades att någon skulle få fram en fot, vilket Alexander Michel gjorde. Så jag var fri i 30 meter och det var mycket tankar men det löste sig.

Han väntade ut Malkolm Nilsson och kunde placera in 2–0, vilket var viktigt med tanke på att Halmstad reducerade strax efteråt. För Jarl var det hans första mål på seniornivå.

Annars har det varit en lurig säsong för 23-åringen från Skåne som i grunden är ytterback men främst hoppat in på olika positioner.

Artikelbild

Ousmane Camara.

– Det är ingen optimal sits för mig men samtidigt var jag skadad under försäsongen. Jag gör så gott jag kan och hoppas på minuter och tränar stenhårt, säger han.

Tycker du det har ändrat sig något under säsongen?

Artikelbild

Samuel Nnamani och Gustav Jarl.

– Nej, egentligen tror jag vi båda ser mig som ytterback men man byter inte gärna det mot slutet så det har blivit mer yttermittfältsspel. Jag är väl en som gillar att variera sig och jag vill tro att jag lär mig något av det.