Efter två spelade matcher i gruppspelet stod Triangeln på en vinst och en förlust. I den sista gruppspelsmatchen mot amerikanska Shakopee FF, som hade samma resultatrad, skulle det avgöras vilket lag av de två som skulle till A-slutspel och vilket som skulle till B-slutspel. Matchen slutade med en 2–0-vinst för Shakopee.

– Vi hade otur som torskade, vi borde ha vunnit för att gå till a-slutspel, där hade vi oflyt, säger Magnus Ekholm, en av Triangelns tränare.

Men efter den matchen kunde laget ledda av Ekholm och 20-åriga Elin Andersson rada upp segrar hela vägen från sextondelsfinal till finalen av B-slutspelet. Där tog det dock stopp för tjejerna, förlust med 2–0 mot Jitex Mölndal BK.

– Jag tror orken var slut i finalen, det kändes så. Men de har gjort en jättebra vecka och slagit ut norska lag, tyska lag, amerikanska lag. Men just i finalen kändes det som att vi var väldigt trötta, luftmadrasserna tog ut sin rätt, säger Magnus Ekholm.

Det blev en fartfylld vecka för laget i Göteborg där man totalt spelade åtta matcher över sex dagar. Enligt Magnus är det lite förvånande att det gick så pass bra för laget i turneringen.

– Ja i alla fall om man kollar hur vi haft det i serien. Men vi vet att vi har varit bra, men det har gått lite sådär på hemmaplan. Men det är klart att det är jättestort, både jag och Elin är jättestolta, dem har verkligen jobbat som ett lag.

Nyckeln till framgången ligger i just hur man har jobbat som ett lag.

– Det är ett gäng goa tjejer som egentligen har hållit ihop sedan de var sju år, så det kan man säga, det är laget före jaget där.