För mindre än en vecka sedan presenterades kanadensiskan Shannon Woeller. Nu har United gjort klart med ännu en landslagsmeriterad stjärna. 24-åriga allroundspelaren Tia Hälinen kommer närmast från ett år med Sparta Prag och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2019.

– Jag gillade vad jag såg när jag besökte Eskilstuna i juni. Jag ska jobba hårt, vilket är viktigt att göra varje dag, för att förbättra mig och bidra till lagets utveckling, säger Hälinen i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare spelat för bland andra. HJK Helsingfors. På meritlistan finns även nio A-landskamper för Finland och tre mästerskapstitlar i både Finland och Tjeckien.

Artikelbild

Tia Hälinen har spelat nio A-landskamper för Finland.

– Tia har vi lärt känna väl via de dagar hon spenderade hos oss i mitten på juni. Vi förstärker truppen med en allroundkunnig fotbollsspelare med internationell erfarenhet. Det faktum att Tia kan spela på flera positioner ger oss fler möjligheter till hur vi kan formera laget. Vi uppskattar också att vi får en spelare som så uttalat uttrycker höga ambitioner med sitt idrottande, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

När vi träffade Tia Hälinen då hon var och tränade med United sa hon bland annat:

– Jag är förvånad över hur proffsigt allt verkar skötas. Det är ordning och reda och spelarna i laget verkar trevliga. Självklart vore det spännande att komma hit.

I United känner hon Julia Tunturi från det finska landslaget.

Eskilstuna United, som ligger näst sist i Damallsvenskan, återupptar den gemensamma träningen på måndag.

Hälinen kommer till Eskilstuna under helgen.