Under slutet av veckan blir det snabba bollar och starkt fotarbete när Sverigeeliten i bordtennis intar Stiga Sports Arena. SM-titlar står på spel och bland deltagarna finns några av världens bästa spelare.

– Bland andra kommer Mattias Falck som är rankad 13 i världen och Kristian Karlsson som är nummer 30, säger Martin Björkryd.

Även på damsidan är det stjärntätt då till exempel både Matilda Ekholm (28 på världsrankingen) och Linda Bergström (89) kommer till spel. Även den 17-årige stortalangen Truls Möregårdh finns på plats.

– Truls utpekas som Sveriges nästa storstjärna och kommer allt närmare toppen. Han stod för ett styrkebesked förra helgen då han vann en tävling med bra internationellt motstånd. Så det kan vara en spelare att hålla lite extra koll på i Stiga, säger Björkryd.

Direkt efter Guifs hemmamatch mot Malmö i tisdags körde arbetet i gång med att lägga ut matta och ställa upp bord. Men förarbetet har pågått sedan länge.

– Vi har laddat för detta de senaste nio månaderna. Det är ju ett svenskt mästerskap och saker och ting ska funka och flyta på bra. Det är vårt största arrangemang någonsin, säger Björkryd som räknar med att cirka 500 matcher kommer spelas under långhelgen.

Biljettpriset är satt till 100 kronor och då kan man komma och gå som man vill under alla tävlingsdagar. Alla intäkter går oavkortat till organisationen Ung Cancer och utöver bordtennisen finns det en rad olika familjeaktiviteter runt om i arenan.

– Vi hoppas såklart på mycket publik och vi har satsat mycket på marknadsföring för att locka så mycket folk som möjligt. Det kommer bli fantastisk bordtennis och jag hoppas att många Eskilstunabor tar sig ner till arenan. Det är ju trots allt världsstjärnor som kommer hit och det borde vara ganska intressant för allmänheten, även om man inte brinner för bord-

tennis.

Klockan 14.00 på torsdag drar matcherna i gång och först ut är U20-klasserna. Där återfinns bland andra hemmatalangerna David Björkryd och Selma Zetterling.

Jon Alexandersson