Det var under Djurgårdens möte med Elfsborg i söndags som förre AFC Eskilstuna-anfallaren Mohamed Buya Turay hamnade i centrum.

Efter att inledningsvis ha sparkat av näsbenet av Joakim Nilsson anklagades Djurgårdens anfallare för att ha filmat till sig straffen till det avgörande 2–0-målet.

Det har lett till en hel drös med rasistiska kommentarer mot den förre AFC-anfallaren på sociala medier.

”Buya Turay har tvingats motta såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från”, skrev Djurgården på sociala medier.

Och under tisdagen svarade Buya Turay på de rasistiska påhoppen. På sin Instagram har han publicerat en rad kommentarer från hatarna med meddelandet:

”Jag vill bara klargöra till alla er som skickar meddelande och rasistiska kommenterar till min inkorg att jag inte kommer att låta er hålla på i fred”, skriver Buya Turay.

Och nu har de rasistiska kommentarerna polisanmälts.

Djurgården har publicerat ett öppet brev på sin hemsida där de skriver ”att en anställd i Djurgården Fotboll utsätts för den typen av behandling ser vi som fullständigt oacceptabelt”.

– Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig på Djurgården Fotboll, till klubbens hemsida.

Efter de senaste dagarnas attacker backas dock den förre AFC-spelaren runt om i fotbolls-Sverige där flera personer gått samman under hashtaggen #backabuya.