Första internationella titeln för David

Eskilstuna BTK:s David Björkryd har nått en ny milstolpe i sin unga karriär. I helgen tog 13-åringen nämligen sin första internationella singeltitel när han vann i Estland.

EBKT-talangen David Björkryd tog under helgen sin första internationella singeltitel.

EBKT-talangen David Björkryd tog under helgen sin första internationella singeltitel.

Foto: Anders Nilsson

Bordtennis2019-12-03 13:00

Det var i helgen som Estonian Open avgjordes i Tallin. På plats fanns Eskilstuna BTK:s bolltalang David Björkryd och ställde upp i fyra klasser: kadettsingel, kadettdubbel, juniorsingel och seniorsingel. 

– Junior- och seniorklasserna gick väl inte jättebra. Jag åkte ut i 32:a final i junior tror jag och på seniorsidan slutade jag på 18:e plats, säger David. 

Desto bättre gick det i både singel och dubbel i kadettklassen. I dubbeln tog han sig tillsammans med klubbkompisen Charlie Carlsson fram till segern, detta efter att ha mött tre olika lag från Israel. 

– Det var lite speciellt att möta dem så många gånger. Deras tredjelag var inte så bra, men andra- och framför allt deras förstalag var bra. Finalen blev tuff.

Dubbeltiteln i all ära men helgens höjdpunkt kom i kadettsingeln. Där gick David rent genom hela klassen fram till finalen där israelen Eitay Shushan väntade. 

– Jag mötte honom redan i dubbelfinalen så jag hade rätt bra koll på hur han spelade. 

Det blev inget snack. David körde över motståndaren i tre raka set. 

– Jag blev lite nervös i sista när han började komma ikapp. Men det ordnade sig.

Segern är historisk för David som för första gången i karriären tog hem en internationell singeltitel. 

– Det känns väldigt skönt. Eftersom det är min första seger utomlands så kommer jag nog alltid minnas den här tävlingen, konstaterar han.

Nu väntar lite ledighet för David innan Riks topp 10 väntar efter jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!