Untiedseger efter drömmål av Okobi

United tog en ny trepoängare efter 1–0 mot Limhamn Bunkeflo under söndagen och klev därmed upp på fjärdeplats i Damallsvenskan.

Felicia Rogic ville ha straff i första halvlek.

Felicia Rogic ville ha straff i första halvlek.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2019-10-13 20:54

Eskilstuna United kom till spel utan avstängda mittfältsankaret Lisa Dahlkvist och i hennes frånvaro gjorde Linn Vickius hemmadebut från start.

Motståndet Limhamn Bunkeflo, som krigar i botten av serien tillsammans med Malin Diaz och Olivia Schoughs Djurgården, började passivt och hade inte mycket boll inledningsvis. United förde spelet och mittfältarna Halimatu Ayinde och nämnde Linn Vickius fick styra och ställa centralt precis som de ville.

Men farligheterna uteblev. Första halvekens stora snackisar var de två straffsituationerna för United som domaren slog ut med händerna och avvärjde.

– Den första är ju frispark varje dag i veckan och på den andra är målvakten på Felicias ben vilket gjorde att hon tappade balansen, men hon ramlade inte. Hade hon gjort det är jag säker på att domaren hade dömt straff. Men ska man behöva ramla, säger United tränare Magnus "Munken" Karlsson och skakar på huvudet.

I andra halvlek kom United ut med ett högre tempo och när en dryg timme var spelad fick hemmalaget ett inkast nere vid hörnflaggan. Sonia Okobi tog emot, vände om och tog sig inåt i banan. Efter en liten lätt tillrättaläggning smackade hon på ett skott med vänsterfoten och som letade sig via ribban in i bortre krysset.

Klassmål.

– Otroligt snyggt mål och efter det steppade hon upp sig lite. Sonia hade ju ändå övertaget där ute på kanten hela matchen och jag hade velat få ut ännu mer effekt men målet hon gjorde var av högsta klass, berömmer Munken.

1–0 stod sig tiden ut vilket gladde de 902 åskådarna på Tunavallen även om Uniteds målvakt Emelie Lundberg på övertid fick sträcka ut sig lite extra.

– De tryckte på i slutet och det var rätt så blött på planen. Bollen gick mitt i mellan Petra (Johansson) och Shannon (Woeller) och så kom deras anfallare Sophie Sundqvist mellan dem och blev helt fri. Jag uppfattade det som att det blev ett litet missförstånd men det löste ju sig ändå, säger Unitedmålvakten som räddade skottet med en förstklassig benparad.

– Det var skönt att jag kunde hålla fokus i 90 minuter för jag hade ju egentligen inget mer att göra utöver den chansen.

Munken håller med:

– Riktigt skönt att det inte blev något på slutet. Vi var bra ganska länge under matchen och hade bra kontroll men vi var kanske inte så effektiva. Men vi är i varje fall nöjda med att vi tog klivet upp till fjärdeplats.

Shannon Woeller gjorde som vanligt en fin insats i Uniteds backlinje.
Shannon Woeller gjorde som vanligt en fin insats i Uniteds backlinje.
Matchfakta

United – LB 1–0 (0–0)

1-0 (62) Sonia Okobi

United: Emelie Lundberg - Petra Johansson, Shannon Woeller, Matilda Plan - Sonia Okobi, Halimatu Ayinde, Linn Vickius (Vaila Barsley 67), Julia Tunturi - Fanny Andersson, Felicia Rogic (Kaisa Collin 82), Loreta Kullashi

LB: Chandra Bednar - Elin Björklund, Maria Thomsen, Erin Gunther (Andri Thorisson 70) - Hanna Persson (Saga Ollerstam 87), Amanda Kander, Nellie Lilja, Nathalie Persson (Jennie Egeriis 79)  - Hanna Terry, Elisa Nilsson, Sophie Sundqvist

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!