Vi hälsade på under förmiddagspasset där steg 1–4 tävlade i den fullknökade hallen i Vilsta. Alla de unga gymnasterna kämpade och visade sin skicklighet i hopp, barr, bom och fristående.

Ett populärt inslag i väntan på prisutdelningen var att barnen fick utmana världsstjärnan Jonna Adlerteg i att stå på händer. Efter några sekunder sa det bang, bang, bang över golvet och barnen satt sedan och tittade med imponerande blickar på Jonna som stod spikrak med huvudet neråt. Bara en ledare från Sandviken pressade henne ett tag.

Sedan fick Adlerteg svara på frågor. Först från tävlingsledaren Helena Andersson Melander och därefter från barnen.

Artikelbild

Avancerad akrobatik på bommen fick domarna bevittna av de duktiga unga gymnasterna på lördagen. Här är det Olivia Rosén som har vänt sig upp och ner för en stund.

Många kluriga och bra frågor senare hade vi bland annat fått reda på att Jonnas favoritfärg är rosa, att favoritdjuret är katt, att hon helst äter kinamat och djuren hon är mest rädd för är ormar och getingar. Men även att hon tränar alla dagar utom söndag, att hon gjorde sin första tävling som sexåring och mycket mer.

Barnen fick även Jonnas bästa tips: "Att alltid göra sitt bästa" med tillägget "det kan inte alltid gå bra".

För Felicia Winqvist, som tävlar för EGF, var cupen hennes allra första tävling. Felicia berättar att barr är det roligaste att hålla på med och förklarar varför:

‒Man får hjälpa till med händerna och armarna.

Artikelbild

Sexåriga Felicia Winqvist, Eskilstuna GF, gjorde sin allra första tävling och fick träffa sin stora idol och klubbkompis Jonna Adlerteg efteråt. Jonna, som bland annat varit med i OS och VM, var också sex när hon tävlade för första gången.

Så då är du stark?

‒Ja.

Artikelbild

En stunds vila är välbehövligt när det är tävling precis som för de här EGF-tjejerna. Från vänster syns Lola Galczewski, Ines Holmén, Inez Garcia och Wilma Merdén.

Vem är din stora idol?

‒Jonna.

Artikelbild

Det bjöds på många fina prestationer under dagen. Här är det EGF:s Tilde Holmberg som svingar sig fram i momentet barr.

Har du någon dröm du vill nå när du blir en äldre gymnast?

‒Typ komma till VM.

Artikelbild

Det var fullknökat i Vilstahallen i lördags, både av tävlande och publik. Här utmanar världsstjärnan Jonna Adlerteg barnen i att stå på händer.

Felicia Winqvist, som går förskoleklass på Lundbyskolan och började med gymnastik för att hennes mamma också höll på med sporten, tränar två gånger i veckan.

Samtliga fick en välförtjänt medalj, som hängdes runt halsen av Jonna Adlerteg, och ett diplom. De främsta i varje steg fick pokaler och några fick även gosedjur med sig hem.

Noterbart är att i steg 7 tog EGF en trippel då Mikaela Carlsson vann följd av Isabelle Hell och Sara Appel.