Efter 3–0-segern mot Gefle senast kom en ny vinst för AFC Eskilstuna i U21-Allsvenskan. Trots ett underläge i halvtid och ett mål av IFK Norrköping efter paus kom laget tillbaka.

– Det var trögt i början och tog lite tid innan vi fick i gång vårt spel när Norrköping tryckte på och var aggressiva. Vi snackade i halvtid om vad vi behövde rätta till och tar tag i det. Då gör vi fem mål i andra halvlek, säger tränaren Jawad Al Jebouri.

Ferid Ali gjorde lagets första mål och skulle göra totalt fyra stycken i matchen. Att Norrköping gjorde 3–1 hjälpte inte för AFC var uppenbarligen starkare än motståndarna.

– Vi korrigerade lite i positionerna för att stå lite mer rätt och ville att ett par tre spelare skulle ta tag i det offensiva spelet lite mer. Fast Norrköping var duktiga, hungriga och aggressiva, säger Jawad Al Jebouri.

Hans lag satte fem raka mål och vann till slut med 6–3 efter att Daniel Miljanovic och Ousmane Kamara gjort övriga mål.

– Med fyra mål kan man inte ta ifrån att Ferid Ali gjorde en bra insats. Annars var det bra från alla andra efter underläget. Det var även bra för de yngre som kom in från U19-laget och fick speltid, säger Jawad Al Jebouri och syftar på Elise Wetshikoy, Gilbert Ishimwe och Ismet Lushaku.

I tabellen ligger AFC på andra plats med två poäng upp till Brommapojkarna som spelat en match mindre. AFC har två återstående matcher i serien och möter närmast Sirius på bortaplan den 11 september.