Fystränaren bryter med Guifs damer

Efter drygt fem säsonger lämnar fystränaren Anton Claesson sitt uppdrag för Guifs damer. "Det är inget jag vill diskutera i tidningen".

Jessica Dickfors och de andra spelarna i Guifs damlag får en ny fystränare.

Jessica Dickfors och de andra spelarna i Guifs damlag får en ny fystränare.

Foto: Niklas Holm

Handboll2019-11-19 16:39

Den tidigare Guifspelaren Claesson var inne på sin sjätte säsong med Guifs damer. Ett samarbete som, enligt uppgifter till tidningen, fungerat bra. När Zoran Roganovic tog över Guifs herrar fick Claesson även ansvaret för deras fys.

– Jag har jobbat med både herr- och damlaget sedan försäsongen startade i april, säger Anton.

Men nu har han alltså lämnat uppdraget för damlaget. Beskedet ska ha varit mycket överraskande för spelarna och enligt uppgifter ska olika syn mellan Claesson och de övriga tränarna ligga bakom avhoppet. 

– Det har jag egentligen inga kommentarer till, inte som jag vill diskutera i tidningen i alla fall. Jag har valt att ta det beslutet, anledningarna får stanna i Guif, säger Claesson som är kvar på herrsidan och dessutom har uppdrag för Montenegro där Roganovic är förbundskapten. 

Damtränaren Helena Lindblom säger följande om att Anton lämnar:

– Ingenting har hänt, det har bara blivit så. Även om det hänt något skulle jag nog inte säga det, säger Lindblom.

– Tillsammans med tränarna och Anton har vi haft en bra dialog. Förändringar görs både inför och under säsong om så behövs, säger Roger Jäderberg som är damansvarig i Guif.

Varför behövdes det nu?

– Det stannar hos oss. 

Enligt Jäderberg har Guif hittat en ersättare för Claesson.

– Det finns ett alternativ framtaget och det är presenterat för spelarna. De ska träffas första gången nästa vecka, därefter går vi ut med vem det är, säger Roger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!