Lägg till att Gilito Garcia fick hela tre matchers extra avstängning efter slagsmålet hemma mot Visby – att jämföra med Vallentunaspelaren som knätacklade så det krasade om Ivarsson Hambergs ben från knäet och nedåt fick två minuter.

Oavsett hur frustrerande detta är saknas just nu tre anfallare i en trupp som från början innehöll 13 forwards. Fredrik Carlsson Skatteboe, som gjorde fina 31 poäng i grundserien för Long Beach Bombers i den amerikanska U21-ligan, har anslutit igen. Skatteboe fanns med i Vallentuna i fredags.

– Han fick ju ingen plats efter testspel men då hade vi redan tretton forwards. Skatteboe gör precis som alla andra i truppen, kör på – och det kanske visar sig att han blir kvar hela säsongen ut, säger Mathias Löf i sportgruppen.

Artikelbild

För Gilito Garcia handlar det bara om ytterligare två matchers avstängning.

Bra stats från USA-tiden är väl inte fel att ha i ryggen va?

– Nej, visst, det är bra att han har det i sig, men framför allt tycker jag att han har visat helt rätt inställning till sporten – inte minst träningsmässigt.

Nu är det två härförare som i värsta fall kan vara borta hela säsongen. Thim ska till en specialist och få sin "dom" som kan vara mycket bättre än så medan Ivarsson inte har magnetröntgat knäet ännu. Frakturen i underbenet ska rättas till först efter att svullnaden har lagt sig.

– Här är det ju frågan om två kulturbärare i klubben. Spelare som har större betydelse än sin egen prestation på isen, så visst är det två riktigt två tunga tapp. Vi måste ju tänka i det värsta scenariot, att de är borta länge. Sedan är naturens lag att andra måste kliva in och ersätta.

Artikelbild

Albin Ivarsson Hambergs skador från i fredags kommer sannolikt ge väldigt lång frånvaro.

Marcus Lindblom som spelar ytterforward är väl egentligen en klasscenter med division 1-mått?

– Ja, och det finns flera än han som kan kliva in och spela center. Vi har fortfarande en trupp som inte gör att man blir direkt orolig, utan måste hela tiden tänka långsiktigt – inte för kommande två matcher. Hellre att det blir rätt och tar lite tid...

Gripen har emellertid varit i kontakt med närliggande klubbar som Södertälje SK för att sondera en lånemöjlighet.

– Ja, vi behöver absolut titta oss omkring vad som finns mycket mera aktivt än tidigare. I grunden ska vi ha en trupp med minst tretton forwards.

Sedan kan det ändå sluta i att en eller två egna juniorer lyfts upp den närmaste tiden.

– Vi får se. Just nu har vi ingen konkret lösning utifrån. I och med att vi har många centrar i laget redan kan vi söka brett – att ersätta Albin rakt av tror vi inte är möjligt med våra ramar.