WOW, vilka underbara hästar vi har att se fram emot på söndag. Sedan 2008 har Sundbyholm prenumererat på att arrangera Breeders Crown finalerna. Genom åren har storstjärnor som Nuncio och Cyber Lane lyckats vinna, återstår att se vilka nya stjärnor som tänds denna helg.

I V75-1 är det 15 ston som gör upp över kort distans. Här handlar det om att spara streck men ändå överleva. Det är fina märrar på tillägg men rimligtvis får de svårt att hinna fram. Hemmahästen 6 Francisfromheaven är en halshäst men presterar som bäst över sprinterdistans. 1 Cactus kan vara vinnaren från ett bra utgångsläge.

Kriterievinnaren 3 Power övertygade stort i försöket och blir klar favorit i V75-2. Räkna med en tuff resa eftersom 2 Brother Bill säkert kör i spets. Nurmos brukar ställa i ordning. Glöm inte bort topphästen 9 Aetos Kronos, som snubblat bort sig på sistone. 

Omgångens mest öppna lopp är nog V75-3. Vi vill lyfta fram två hästar från Peter Untersteiners stall, 6 Randemar R.D och 11 Adde S.H. Formkurvan pekar uppåt på bägge och med lite draghjälp i spåren blir de att räkna med.

2 Mascate Match blir säkerligen omgångens största favorit. Men man minns ju så väl när stora favoriter faller. Som när hon gjorde en blek insats under elitloppshelgen tidigare i år. Vi hoppar på favorittåget och spikar V75-4.

Timo Nurmos 8 Seismic Wave har hunnit göra två starter i sin nya regi. Van betydligt tuffare motstånd och om inte senaste resan till Tyskland satt några spår vinner han detta. Jorma kör offensivt och leder runt om i V75-5. Tuffaste motståndaren är 4 Rapide Yoda.

Breeders Crown finalen för fyraåriga ston är ett fantastiskt lopp med många ingredienser. 1 Felicity Shagwell gör sista starten innan resan över Atlanten till Åke Svanstedt. Pilsnabb ut och varför inte köra i spets? Activated har visat att hon verkligen är bäst när hon är som bäst. Sedan blir det ett rävspel om positionerna mellan Racing Brodda och Conrads Rödluvan.   

3 Inti Boko blir säkert favorit i V75-7 och är spetsbudet, men Adrian Kolgjini lär ladda vad som går med 2 Tae Kwon Deo och han var strålande i försöket. Det finns gott om spurtkanoner, vi lägger en slant på storloppsmästare Kihlström som kör 5 Forfantone Am. 

Värt att veta. Det är alltid någon av Breeders Crown finalerna som brukar kunna leverera en ordentlig skräll efter en lång säsong för hästarna. Stort lycka till med liret.