Det var hemmalaget Lugi som stod för motståndet i Sparbanken Skåne Arena under lördagen.

– Vi gör en riktigt bra match. Vi håller oss till matchplanen och visar en helt annan inställning på planen jämfört med matchen mot Fyllingen, säger Guif-tränaren Nicklas Älgekrans.

Trots underläge 14–12 i halvtid kunde Guif i den andra halvleken gå i kapp, förbi och till slut vinna med 20–22.

– Det var en riktig lagseger. Vi arbetar kollektivt väldigt bra både offensivt och defensivt. Det var skönt att studsa tillbaka direkt, säger Älgekrans.

Bäste målskytt mot Lugi blev Marcus Ekman på fem strutar.

Under söndagen åkte laget upp till Kungsör för att ta sig an AIK. Då passade tränarduon Ekman och Älgekrans på att vila flera tongivande spelare.

– Varken Emil Andersson eller Mathias Tholin fanns med i mot AIK och vi roterade ganska friskt i truppen.

Trots truppförändringarna rivstartade Eskilstunalaget och avgjorde mer eller mindre matchen under de första minuterna och hade ledning med 9-16 i halvtid.

– Vi gör det väldigt svårt för AIK samtidigt som vi själva är distinkta i våra avslut och kunde vinna rättvist, säger Älgekrans.

Slutresultatet skrevs till 21–30 och Älgekrans var sammanfattningsvis nöjd med helgen.

– Vi gör det bra överlag. Det vi tar med oss är att vi inte kan välja när vi ska vara bra. Det funkar inte att gå på halvfart och tro att vi ska vinna några matcher, vi måste gå in 100 procent hela tiden.

Nästa helg väntar de sista träningsmatcherna för laget innan Handbollsligan drar i gång den 14 september. Då åker man till Lindesberg för en fyrlagsturnering mot Västerås Irsta, Varberg och värdklubben själv. Guif ställs mot Västerås Irsta på lördagen och vinnaren där får sedan spela final mot vinnaren mellan Varberg och Lindesberg.

– Det blir en blandad trupp som åker dit nästa helg. Vi vill inte spela sönder någon innan seriestarten så det kommer luftas en del i truppen där också, säger Älgekrans.