Det var förstås inga glada miner hos Guif efter hemmapremiären. Hallby förstörde festen mot ett Guif där försvarsspelet, målvaktsspelet och en stor del av anfallsspelet var under all kritik.

– Det är stor besvikelse för tillfället. Det är svårt att säga något efter en sån här match men vi måste fortsätta med det vi gör och behålla positiviteten, säger Karacic.

- Just nu är det jättetungt. Inget fungerade verkligen för vår del på hela matchen. Det var inte vår dag. Eric Johansson var duktig men var lite för ensam. Nu måste vi fortsätta tro på det vi gör.

Artikelbild

| Pavle Karacic var grym besviken efter Guifs tunga smäll hemma mot Hallby.

Stekhete Eric Johansson inledde målskyttet i Stiga Sports Arena den här säsongen när han skickade in 1–0 till Guif efter knappt två minuter. Sedan blev det en målkavalkad där båda lagen var delaktiga. När klockan visade 15.01 gjorde Eskilstunasonen Johan Jonsson (med moderklubb Guif) 8-7 för Hallby och då tog hemmalaget timeout. Lagen följdes därefter åt fram till 12–12 innan nyförvärvet Vasilije Kaludjerovic gjorde 13-12.

Sedan gjorde Hallby fem raka mål och gick till vila med en fyramålsledning, 13–17.

Under slutet av den första halvleken slarvade Guif en hel del och missade flera klara lägen samtidigt som försvaret hade svårt att få stopp på sina motståndare.

Hallby ökade till 18–13 i början av andra innan Isak Älgekrans kunde spräcka den långa mållösa perioden då han satte 14–18 som blev 17–19 innan gästerna gjorde ett nytt ryck fram till 17–22.

Artikelbild

| Eskilstunasonen Johan Jonsson (till vänster) knyter näven och vrålar ut sin glädje efter segern mot moderklubben Guif.

Sedan kom aldrig Guif tillbaka.

I stället kunde Hallby defilera hem två poäng och fira segern i Eskilstunas handbollstempel där slutresultatet 26­–33 lyste ilsket på en till stora delar chockad hemmapublik.

Artikelbild

| Eric Johansson tas hårt.

– Kul att vinna. Guif brukar bjuda upp till show men vi gjord det bra, säger Johan Jonsson som hade pappa tillika den gamle Guifprofilen Jimmy ”Jimpa” Jonsson och hela sin släkt på läktaren.

Jonsson gör sin femte säsong i Hallby.

Artikelbild

| Robin Andersson Dickfors bjuds på en liten luftfärd.

– Det viktigaste var poängen, att det sedan var Guif vi vann mot spelar mindre roll.

Herdeiro Lucau inledde i Guifs mål men i slutet av den första halvleken ersattes han av Mattias Hildenborg. Till den andra var ”Loke” åter i kassen men 19 minuter in på andra fick Gustav Ålgars chansen mellan stolparna. Lucau var den ende som fick tag i knappt en handfull bollar inklusive en straffräddning.

Artikelbild

| Pavle Karacic hade, precis som i stor set samtliga guifare, en tung kväll.

Eric Johansson (nio mål) var åter bäst i Eskilstunalaget där en sjuk Marcus Ekman saknades.