Guif fick dock ingen kanonstart då skånskorna gick upp till ledning med 5-2 och 7-4.

– Vi hade pratat jättemycket om hur vi skulle göra i början och så gjorde vi inte alls på det sättet. Så vi tog en timeout och hittade sedan in i vårt spel, berättar Luksic.

Gästerna repade mod och hann både ikapp och förbi före pausen då det stod 10-11 på resultattavlan.

Sedan kom det avgörande skedet kort efter sidbytet. Eskilstunalaget gick från ledning 12-11 till 16-11 efter två mål av Lovisa Delac och ett vardera från Moa Lindqvist och Josefin Johansson i den sekvensen.

– Vi tappade lite grann mot slutet och de kom som närmast till två måls underläge. Visst blir det lite nervöst då men vi redde ut det och kunde ta en skön seger, säger Peter Luksic.

Nu har Guif bara en poäng upp till Hellton som ligger på den sista kvalplatsen till SHE.

– Den här gången gjorde vi jobbet. Det gäller att vi gör det i varje match, säger tränaren vars lag har svajat rejält i prestationerna under säsongen.

Två gånger "Jossan" fick extra beröm den här gången. Målvakten Josefine Brodd Björklund, som bland annat räddade några straffar, och skytten Josefin Johansson som prickade rätt fyra gånger.

Flest mål stod dock Lovisa Delac för med sex fullträffar. I övrigt: Malin Almqvist 3, Moa Lindqvist 3, Sofia Tenglin 2, Caroline Karlsson 2, Emma Andersson, Moa Hjalmarsson.