Guif överkört: "Försvaret var obefintligt"

Guif hade inget att sätta emot när serieettan Alingsås fullkomligt mosade hemmalaget i andra halvlek. Förlusten skrevs till slut med 24–39.

Robin Andersson Dickfors var en av få ljusglimtar, så länge han höll när Guif förlorade hemma med 24–39 mot Alingsås.

Handboll2019-12-09 21:11

Inför den senaste matchen hemma mot Sävehof i fredags ville Guifstränaren Zoran Roganovic att laget skulle studsa tillbaka efter den smärtsamma förlusten mot Hallby några dagar tidigare. Det var precis vad laget gjorde när de tog en pinne efter två snabba mål i slutet till 31–31.

Under måndagen var det på nytt hemmamatch i Stiga Sports Arena och tufft motstånd i form av, värsta tänkbara, serieettan Alingsås som bara förlorat en match på de senaste elva matcherna i Handbollsligan. Gästerna har genom åren heller inte varit någon önskemotståndare för Guif och dessutom vunnit de sju senaste mötena när lagen drabbat samman.

Mycket handlade om att få stopp på lagmaskinen Alingsås med topparna i kantspelaren Samuel Lindberg och högernian Andreas Lang.

I början såg det bra för Guif som startade med det framgångsrika sju mot sex-spelet där Robin Andersson Dickfors hade stor del i hemmalagets finess. Men när laget blev stressade kom slarvfelen och Alingsås kunde ta över mer och mer. När gästernas målvakt Niklas Kraft satte bollen i tomt mål efter en kvart innebar det en fyramålsledning med 6–10.

Men Guif hängde med och fick lite senare kontroll på Alingsås skytte efter att hemmalaget tagit en timeout. Samtidigt fick, Guifs bäste målskytt för säsongen, Eric Johansson göra sina första minuter i matchen då han besvärats av en axelskada.

– Det såg rätt bra ut i första halvlek men redan då gjorde vi alldeles för många egna misstag, säger Robin Andersson Dickfors som fick se sitt lag gå till pausvila med 15–19.

I början av andra halvlek var gästerna mer på tårna och kunde, tack vare några bjudningar, rinna iväg till hela nio bollars ledning 17–26 då tre av bollarna var i tom bur efter att Guif hade tagit ut målvakten.

Men det skulle bli mer för gästerna. Mycket mer där de visade varför laget leder serien och när matchen var över hade Guif förlorat med hela 24–39.

– Det rann iväg alldeles för mycket och vi kom ingen vart. Direkt i andra gjorde vi tre tekniska misstag och då drog de iväg med åtta mål samtidigt som vi började hänga med huvudena. Sedan hade vi ett obefintligt försvar och det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Vi är för dåliga helt enkelt, säger Andersson Dickfors som såg hela andra halvleken från bänken.

– Jag har ont i mitt knä och speciellt nu när det är täta matcher så sliter det mycket.