Guiftränare sågar behandlingen av Johansson

Efter bara en poäng under bortaturnén väntar fyra hemmamatcher i rad för Guif med start under torsdagen mot IFK Ystad.

Eric Johansson fick flera tuffa smällar under tisdagsmatchen mot Varberg. Nu ryter Guiftränaren Zoran Roganovic till och är kritisk mot domarens agerande.

Handboll2019-10-17 04:15

Bortaförlusten mot tabelljumbon Varberg i tisdags sved lite extra.

Speciellt då hemmalaget tog sin första seger i högsta ligan någonsin plus att Guif hämtade upp ett underläge och hade ledning med 20–18 med 18 minuter kvar och lite senare även 22–20.

Då kändes segern inte långt borta med tanke på att Guif Eric Johansson fortfarande hade bra precision med sitt skytte. Men laget från västkusten bet sig fast och grejade en kvittering (22–22) och med sju minuter kvar satte de även 25–24 som senare en vinst med 29–28 trots två snabba Guifmål på slutet.

Efteråt var Guiftränaren Zoran Roganovic kritisk till behandlingen av lagets stjärna och hela Handbollsligans hetaste spelare – Eric Johansson.

– Det kändes som att Eric fick ta många smällar igen och det var konstigt att det inte blev fler tvåminutare. Domarna vek ner sig så fort hemmapubliken började protestera och menade att Eric filmade. Det var minst två situationer till där domarna kunde agerat bättre, säger han irriterat och fortsätter:

– Då var det inte handboll som jag tycker den ska spelas.

Ikväll möter de IFK Ystad hemma i Stiga Sports Arena innan det blir ett drygt två veckors långt landslagsuppehåll.

– Vi har haft en period med fyra bortamatcher som inte varit så lyckosamma. Vi hade hoppats på att ta tre, fyra poäng men tog bara en men vi ska resa oss och göra en bra match mot Ystad, säger Roganovic.

Matchen kan du som vanligt följa via vår liverapportering på ekuriren.se med start 19.00.