Guiftränaren irriterad efter kollapsen

Guif föll pladask mot bottenkollegan Önnered med 31–21 vilket innebar att laget fortfarande står utan seger på bortaplan.

Guifs tränare Zoran Roganovic var klart irriterad efter tiomålsförlusten mot bottenkollegan Önnered.

Handboll2019-11-23 19:24

Hemmalaget Önnered hade tidigare under säsongen vunnit mot både Redbergslid och Kristianstad. Men inför lördagens möte mot Guif hade laget fyra raka förluster i bagaget. Därför var det ett litet överläge för gästerna Guif som var stärka av den senaste segern mot Skövde (24–23).

Men inledningsvis fick varken Guifs storskytt Eric Johansson eller målvakten Herdeiro Lucau spelet att stämma. Efter 18 minuters spel, vid ställningen 9–8 till Önnered, slutade det mesta att fungera för Guif.

Slarvfelen haglade och kort efter drog Markus Hagelin på sig lagets första utvisning. Sekunder senare blev ytterligare en Guifspelare utvisad och efter tio minuter hade Önnered sprungit ifrån till hela 14–8. Även om Vasilije Kaludjerovic fixade två mål innan pausvilan var det många i Guif som underpresterade de första 30 minuterna.

– Den perioden från 9–8 till 14–8 tappade vi matchen helt. Sådana dippar kan vi bara inte ha om vi ska ha någon chans. Eric (Johansson) uppvaktades riktigt hårt av Önneredsförsvaret men tanken var då att de andra skulle kliva fram. Men det hände inte och då blev vi istället sönderlästa, säger tränaren Zoran Roganovic irriterat.

Andra halvlek fortsatte precis som första och Guif kom inte närmare än tre bollar. Med kvarten kvar, vid ställningen 21–16 tog tränaren Zoran Roganovic timeout. Några sekunder senare hade Önnered ställt till det rejält för sig då laget satt med två spelare utvisningsbänken. Guif tackade och ordnade liv i matchen med tre snabba mål till 21–19. När klockan visade 48 minuters spel hade Guif övertaget, men precis som i första duggade slarven tätt samtidigt som laget åkte på en utvisning.

Önnered tog då chansen, satte några enkla kontringsmål genom Anton Schultze plus att målvakten Sebastian Abrahamsson spikade igen. Sju raka mål av hemmalaget till 28–19 gjorde att matchen var körd och som till slut blev 31–21.

– Vi vek ner oss igen. Vi hade ändå perioder i andra halvlek där vi nästan var ifatt men vi slarvade och tog avslut i helt fel lägen. Det som jag är mest irriterad över är att vi förlorade med tio bollar. Det visade att vi inte har rätt karaktär att kämpa och kriga hela vägen, säger Roganovic som trots bedrövelsen ändå tog med sig en del positivt.

– Erik Perssons första minuter på länge plus Jesper Hedars försvarsspel.

Nästa match (2 december) blir enormt viktig för Guifs självförtroende. Då ställs laget på nytt i ett bottenmöte, då mot Hallby. Med andra ord – jakten på säsongens första bortaseger fortsätter.

Ett av få glädjeämnen i Guif var att Erik Persson gjorde sina första minuter efter skadan.
Matchfakta

Önnered–Guif 31–21 (14–10)

Önnered: Anton Schultze 10, Hugo Bengtsson 6, Anton Hallbäck 5, Victor Rhodin 3, Mirko Ventijevic 3, Axel Segertoft 23, Christoffer Örtenwall 1, Marcus Norrbrink 1

Guif: Eric Johansson 7, Vasilie Kaludjerovic 5, Pavle Karacic 3, Kasper Larsson 3, Marcus Ekman 1, Markus Hagelin 1, Erik Persson 1