Jonas Eidevall som förde LdB Malmö till SM-guld ska ha träffat Eskilstuna United nyligen. Om han fortfarande är aktuell vill dock varken han eller klubben kommentera. Foto:

Guldtränare har träffat United

Fotboll

Inom kort hoppas Eskilstuna United kunna presentera sin nya tränare.

En som enligt uppgift är eller har varit intressant är förre guldtränaren i LdB Malmö (numera Rosengård) Jonas Eidevall.

— Det är inget jag kan kommentera, säger Jonas Eidevall.

Sedan det blev klart att Uniteds tränare Viktor Eriksson tackat nej till en fortsättning i klubben har jakten på en ersättare pågått.

— Vi har haft kontakt med ganska många på olika sätt, men några namn som vi diskuterar vill jag inte gå in på, säger Tommy Svensson som tillsammans med Johan Bennäs sköter rekryteringen.

En som enligt uppgift varit på besök i Eskilstuna och träffat United är Jonas Eidevall.

34-åringen förde LdB Malmö till SM-guld 2013 och utsågs dessutom det året till årets damtränare på fotbollsgalan.

Eidevall lämnade Malmö under säsongen 2014 och hamnade i danska Lyngby som assisterande. Sedan två år tillbaka är han assisterande i superettanlaget Helsingborgs IF.

— Jag har kontrakt med HIF säsongen ut och vill inte kommentera om jag samtalat med Eskilstuna United. Just nu har jag allt fokus på HIF, säger han.

Inte heller Tommy Svensson vill kommentera om Eidevall har varit eller fortfarande är aktuell att ta över efter Viktor Eriksson.

— Jag varken bekräftar eller dementerar det, säger han.

När räknar ni med att ha klart med en ny tränare?

— Förhoppningsvis väldigt snart, kanske under den här veckan. Sedan är det en sak om vi får en namnteckning på ett kontrakt och en annan när vi kan göra det officiellt. Det kan ju vara så att den som blir vår nya tränare fortfarande jobbar i en klubb med pågående säsong och att vi därför inte kan tillkännage nyheten direkt.

Har ni ett eller flera spår just nu?

— Man kan säga att vi skalat ner till en finalrunda, men vi kan inte låsa oss vid att bara samtala med en person. Det vore inte så kul om man lagt allt krut på en som sedan av någon anledning backar ur, säger Svensson och fortsätter:

— Målet är dock att vi så snabbt det går kan gå ut och berätta. Inte minst är det viktigt för våra sponsorer att veta vem som ska träna laget nästa säsong.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna Unitedfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka