Serietvåan Älvsjö AIK ligger just ovanför det övre strecket medan nästjumbon Hällbybrunns IF ligger just under det nedre.

När lagen möttes i Älvsjö började det dessutom med ett tidigt hemmamål. Efter mindre en än minut var Hällby i underläge.

– Vi får en olycklig start och redan efter 45 sekunder gör vi ett självmål efter en grej från deras högerkant där bollen går fram till deras spelare och den går sedan in. Så det var en riktigt jobbig start. Sedan är vi med i matchen och vi hade en chans att kvittera genom Erika Lövström men hon sköt utanför, säger Hällbytränaren Tony Bird.

Underläge med ett mål i paus på plastgräset i men Hällby höll länge tätt och målvakten Josefine Eriksson stod för flera fina räddningar. Hällby var även tvungna att göra två tidiga byten.

– Då blev det lite oordning. I andra är det lite ställningskrig och händer inte så mycket. Sedan planerar vi på att lyfta upp med trebackslinje men då lyckas bollen studsa så de gör 2-0 efter 80 minuter. Då var det ridå. Summa summarum är vi med och viker inte ned oss, säger Bird.

Han vill förutom Eriksson lyfta fram högerbacken Elvira Widlund som gjorde en bra match mot topplaget.

– Älvsjö trillar på boll bra men vi skulle ha haft en poäng. Hade vi inte släppt första målet tror jag vi hade klarat en pinne. De har ju ett lag i ettan och jag vet inte om de hade med många därifrån. Så märkvärdiga var de inte, säger Bird.