Hampus Larsson har slitit hårt i defensiven framför det egna målet i vinter. Backen från Eskilstuna har gjort det väldigt bra och han har nu valt att följa med Timrå upp till SHL genom att förlänga sitt kontrakt. Foto: Jonas Gustafsson/TT

Hampus Larsson förlänger med Timrå

Ishockey

Hampus Larssons första säsong i Timrå blev en jätteframgång med lagkaptensroll, mest speltid i Allsvenskan och uppflyttning till SHL efter att laget vänt 1–3 till 4–3 i matcher mot Karlskrona.

Nu har backen från Eskilstuna bestämt sig: Han blir kvar i Timrå minst en vinter till.

— Jag tog beslutet redan innan matchserien mot Karlskrona, säger Hampus till hockeypuls.se och fortsätter:

— Jag tänkte på hur säsongen varit och hur bra jag trivdes i föreningen och laget. Om man trivs i gruppen så utvecklas man också både som person och hockeyspelare. Det här är rätt miljö. Det var självklart att stanna.

Lindenprodukten spelade i snitt nästan 24 minuter per match och fick alltså direkt förtroendet som lagkapten i sin nya klubb.

Tränaren Fredrik Andersson är väldigt belåten med att ha fått behålla Eskilstunakillen.

— Hampus är ambitiös och alltid på jobbet. Samtidigt kan han ha en låg profil men är alltid här, visar bra karaktär och han sprider lugn omkring sig. Det ska bli väldigt intressant att se honom nu när vi går upp ett snäpp, säger han.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

IshockeySport
Relaterat