Önnered besegrade Lugi i lördagens viktiga bottenmöte med 33–29.
Efterspelet har dock kommit att handla om något helt annat.
Lugispelaren Theo Übelacker, 22, gjorde i matchen comeback efter närmare fyra månaders frånvaro på grund av en hjärnskakning. Under mötet påstår dock Übelacker att han fått kommentarer från Önneredsspelare om att ”akta huvudet” och ”akta dig för att komma in i zon tre”, vilket fått Lugi att anmäla Önnered till Svenska Handbollförbundets disciplinnämnd, enligt GP.
– Det pågår en del gliringar på alla matcher i den här serien. Sen är det skillnad på gliringar och hot, och just huvudskador ska vi vara jätteförsiktiga med, men just det här trashtalket pågår hela tiden. Sen har inte jag hört något i den här matchen eller lagt märke till något speciellt. Vi går aldrig in för att skada någon eller skrämma upp någon, säger Christoffer Persson, elitansvarig i Önnered, till tidningen.
I sociala medier har diskussionen, efter Lugis anmälan, varit: "Var går gränsen för trashtalk? Vad är tillåtet och vad är inte tillåtet? Och ska det överhuvudtaget anmälas?"
Tidningen vände sig till Guifspelaren Pavle Karacic, 30, för att prata om trashtalk och hur han upplever arbetsmiljön i Handbollsligan.
– Jag är uppvuxen med 90-talets NBA, det var den första idrotten som jag tittade på. Och där förekommer trashtalk och mentala psykningar, som jag tycker är en del av sporten. Men det måste finnas någon slags sofistikerad gräns, att hota med en fysisk skallskada är förbi den gränsen, tycker jag.
– Det som Önnered håller på med – om det som hänt Übelacker stämmer – är för jävligt. Med deras rykte och allt som hänt på slutet, säger Karacic.
Vad har hänt er i Guif?
– När vi spelade mot dem hemma smällde (Mishels) Liaba till Kasper Larsson och fick rött kort. Men då fortsatte han att säga något mot Kasper även på vägen ut, så det kändes inte helt okej.
Pavle Karacic berättar att han själv är en trashtalkare ute på planen och mot motståndare. Men han själv kallar det ett "sofistikerat trashtalk" och tycker att gränsen någonstans går vid att motståndaren ska kunna ta kommentaren med ett leende och att man ska kunna se varandra i ögonen efteråt.
– Jag kan till exempel själv gå fram till en kantspelare och fråga: "Hur kan den andra kantspelaren i ditt lag tjäna 45 000 kronor i månaden och du själv bara 10 000?" Då gör jag någon slags psykisk gliring.
– Samma sak när man möter Hallby och Hampus Söderman kommer, men man säger att det är Andreas Söderman, då får man de att skratta och tänka på något annat en sekund. Så det finns en slags mental kamp, som ändå ingår.
Är trashtalket planerat på förhand? Har du funderat ut något du kommer använda dig av mot Aranäs?
– Jag brukar tänka litegrann och när vi möter Aranäs brukar jag alltid driva lite med deras Philip Jonsson då vi spelade ihop förut. Då hade vi en kombination som hette "Phille-Phille" och då brukar jag säga det när vi möter dem. "Nu kommer en Phille-Phille", det viktiga är att han hör. För då vet jag att han tänker på något annat en kort sekund och han tappar koncentrationen. Så det är lite sådana saker, sedan kanske andra tycker att det är fjantigt eller löjligt, men jag känner att det ger en mental dimension.
Du kan, som vanligt, följa Guifs möte med Aranäs i vår direktrapportering på ekuriren.se med start klockan 19.00 under onsdagskvällen.