Ny blytung bortaförlust för tappert Guif

Länge och väl hade Guif greppet. Ändå blev det en ny riktigt sur bortaförlust. "Vi borde kunnat knyta ihop säcken", säger grymt besvikne målvakten Herdeiro Lucau.

Herdeiro Lucau gjorde en kanonmatch i Guifmålet men det räckte inte hela vägen till poäng borta mot Lugi som vann med 29–27.

Herdeiro Lucau gjorde en kanonmatch i Guifmålet men det räckte inte hela vägen till poäng borta mot Lugi som vann med 29–27.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-10-06 17:34

Guif fortsätter att spela bra och fartfylld handboll på bortaplan.

Men precis som senast mot Alingsås tappade laget matchen mot Lugi i slutskedet.

– Det är jättesvårt att finna ord just nu. Vi borde definitivt ha vunnit men när det skulle avgöras slarvade vi. Jag tycker vi är minst lika bra som Lugi, men det är bara att komma igen, säger Herdeiro Lucau som gjorde en stark insats i målet och bland annat räddade fyra straffar.

I första halvlek följdes lagen åt. Efter ställningen 6–6 var det dock Guif som satt i förarsätet. I paus ledde Eskilstunakillarna med två mål (15–13). En ledning som dock borde varit några mål större men Guif slarvade en del de sista minuterna.

– Vi hade kunnat leda med fem i det läget men tappade kanske lite fokus. Jag är ändå stolt över killarna, men ledsen för deras skull att vi inte får med oss poäng i en sådan här match, säger tränaren Zoran Roganovic.

Efter vilan började det tungt målmässigt för båda lagen.

Med sex minuter spelade av andra hade både Lugi och Guif bara mäktat med var sin fullträff.

– I det läget bränner vi för mycket. Vi hade kunnat gjort ett ryck där annars, säger Lucau som verkligen imponerar mellan stolparna.

– Det känns bra att stå, men när vi inte får poäng så är det tungt. Just nu känner jag mig rätt förbaskad över att vi inte knyter igen säcken och tar två pinnar.

När målproduktionen i andra halvlek satte fart igen och det var det Guif som kopplade ett litet grepp. Laget ledde med ett par måls marginal, men lite för många utvisningar och en del missade lägen gjorde att Lugi kom ifatt och förbi.

– Jag tänker inte kritisera domarna men det känns som vi fick en del emot oss, säger Eskilstunatränaren som kunde konstatera att Guif åkte på hela åtta tvåminutersutvisningar medan hemmalaget Lugi bara fick två stycken.

Just alla utvisningarna (sex bara i andra halvlek) gjorde också mot slutet att skåningarna kunde gå ifrån och avgöra.

Det var dock spännande in i det sista. Vid läget 28–27 till Lugi räddade Lucau straff och Guif fick chansen att kvittera. Eric Johanssons skot smet dock utanför och i anfallet efter avgjorde Lugi fram till seger 29–27.

– Det här gör riktigt ont måste jag säga. På fyra bra genomförda bortamatcher har vi ändå bara fått en poäng med oss, säger Zoran Roganovic.

Guif möter härnäst Varberg borta den 15 oktober.

Matchfakta

Lugi–Guif 29–27 (13–15)

Mål, Lugi: Lucas Pellas 7, Fredrik Olsson 6, Theo Übelacker 5,  Isak Persson 5, Markus Sjöbrink 2, Carl Möllerström 2, Nikola Stefanovic, Niclas Paradis.

Guif: Eric Johansson 6, Marcus Ekman 5, Robin Andersson Dickfors 4, Kasper Larsson 4, Markus Hagelin 3, Pavle Karacic 2, Rickard Åkerman, Carl Gabrielsson, Edvin Jobark.

Utvisningar, Lugi: 2x2.

Guif: 8x2.

Publik: 692.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!