Det svenska damlandslaget hade ett drömläge inför den sista VM-kvalmatchen mot Danmark under tisdagskvällen. Minst oavgjort räckte för att skicka Sverige till VM och danskorna till play-off. Sofia Jakobsson fixade segermålet i början av den andra halvleken och saken var klar. Till höger i backlinjen fanns, som vanligt numera, Uniteds Hanna Glas.

– Det känns jättestort och nästan lite overkligt! Att får vara med och ta Sverige till ett VM är ju något som man har drömt om, säger Hanna.

Du har numera en nyckelroll i landslaget. Vad har du utvecklat mest det senaste året?

Artikelbild

Hanna Glas är tillbaka i Eskilstuna efter att hon och Mimmi Larsson varit med i truppen som tog Sverige till VM i Frankrike nästa sommar. På söndag väntar Limhamn Bunkeflo i damallsvenskan.

– Framför allt har jag höjt min lägstanivå. Nu vågar jag också ta för mig allt mer på planen vilket gör mig till en bättre fotbollsspelare.

VM-avancemanget var ett av målen inför kvalet. Hur långt kan ni gå nästa sommar i Frankrike?

– Det är lite tidigt att spekulera. Vi har inte uttalat något konkret mål ännu, men det är klart att man drömmer om medalj.

På söndag kommer det skånskt på besök till Tunavallen. Elfteplacerade Limhamn Bunkeflo har sex raka förluster inför mötet med det formstarka Eskilstunalaget.

Artikelbild

Shannon Woeller bröt armen under landslagsuppehållet men är ändå aktuell för spel under söndagen.

– Det är ett bollskickligt lag och ett starkt kollektiv. Ibland kan de dock bli lite naiva och det ska vi försöka utnyttja, säger Glas och United-tränaren Magnus "Munken" Karlsson håller med.

– De tror nog att de har chansen att vända sin negativa trend mot oss. De är ett kollektivt skickligt lag och matchen nere i Skåne i våras var jämn, där vi till slut kunde avgöra med matchens sista spark. Jag tror på ett sent avgörande även på söndag.

Artikelbild

Magnus Karlsson.

I United saknas avstängda Matilda Plan och backklippan Shannon Woeller är fortfarande ett frågetecken efter att ha brutit armen i landskampen mot Brasilien i veckan.

– Vi får se hur vi gör med Shannon. Men vi har inte gett upp hoppet än, det går ju att spela med gips. Men vi får se, säger Munken.

Vad har du för alternativ för Woeller?

– Annica (Svensson), Tia (Hälinen) och Petra (Johansson) är ju alla tre goda ersättare till henne i värsta fall.

Ni har levererat bra resultat de senaste matcherna. Hur är stämningen i truppen nu jämfört med er tyngre period i våras?

– Den är god. Jag tycker inte vi har tvivlat på oss själva någon gång eller sett oss som ett bottenlag. När vi tittade på tabellen i våras kändes det fel att vi låg så långt ner, och det har alltid varit en positiv stämning. Men såklart så känns vi lugnare nu och har hittat vårt spelsätt med trebackslinje och lite mer offensivt spel.

Matchen börjar på söndag klockan 17.00 på Tunavallen och ni följer såklart vår liverapportering från matchen på ekuriren.se.