Efter en rejält tilltrasslad situation efter hörna lyckades Fiona Brown till slut få in bollen som betydde 1–1. Foto:

Här fixar Fiona Brown en poäng till United

Fotboll
annons

Ett mål i baken redan efter 36 sekunder betydde uppförsbacke för Eskilstuna United. Det dröjde till den 68:e minuten innan Fiona Brown kunde rädda en poäng via 1–1 hemma mot Djurgården i det damallsvenska mötet.

— Inte det bästa målet jag gjort men det var ett mål, säger Brown och ler.

Förra helgen virvlade det om United som slog Limhamn/Bunkeflo med 4–0. Men det blev ingen ny sprudlande målfest på Tunavallen den här gången även om förutsättningarna fanns.

Efter 36 sekunder kunde Djurgårdens Mia Jalkerud ge gästerna ledningen. Eskilstuna kom fel i flera sekvenser innan bollen hittade in bakom Emelie Lundberg.

— Vi släppte in ett mål vi absolut inte ska göra. Det är alldeles för dåligt. Vi visste att inlägget skulle komma där, säger Unitedtränaren Viktor Eriksson.

Han fick i alla fall se sitt lag dominera större delen av den första halvleken och publiken var nära att få jubla i sjätte minuten när Olivia Schough slog ett perfekt inlägg till Vaila Barsley som nickade i ribban.

United skapade sedan flera bra möjligheter som kunde ha förvaltats på ett bättre sätt. Kreatören Malin Diaz serverade bland annat Mimmi Larsson vid ett par tillfällen, Ingrid Schjelderup hade ett skott i burgaveln och Schough slog ett antal fina hörnor. Men närmast en kvittering var Larsson som i den 39:e minuten snappade upp en dålig bakåtpassning från Petronella Ekroth. Mimmi rundade målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir men hamnade i lite för snäv vinkel och skottet tog i gaveln. Djurgården fick ett bra läge genom Michelle Wörner, men 0–1 stod sig till paus efter att Lundberg räddat snyggt.

United inledde andra halvlek bäst och i 57:e minuten trodde nog alla att 1–1 var ett faktum. Brown fick på ett okej skott som målvakten lämnade retur på. Mimmi Larsson var framme, högg direkt och skickade in bollen. Men assisterande domaren vinkade för offside.

Tio minuter senare kom i alla fall målet. Schough slog en hörna som Vaila Barsley nickade mot mål och på returen blev det rejält grötigt framför buren med många spelare från båda lagen. Bland andra försökte Loreta Kullashi få in bollen men till slut lyckades Fiona Brown skjuta in kvitteringen.

— Målvakten tappade den och jag fick in den, säger Brown och fortsätter:

— Vi jobbade hårt och ville verkligen vinna. Vi hade många chanser som borde ha räckt till tre poäng.

I 81:a minuten fick Diaz iväg ett jätteskott som Gunnarsdottir fick sträcka sig på och rädda till hörna och kort därefter hade Djurgården en boll inne som också dömdes bort för offside.

United spelade stundtals bra och mycket hände kring Fiona Brown.

— Det är mitt jobb att skapa chanser åt lagkompisarna, säger skotskan som nu drar iväg till Ungern för att för att lira en vänskapslandskamp.

När serien återupptas igen är avståndet fortfarande sex poäng till tabelltvåan Rosengård.

— Det gäller bara att fokusera på oss och vinna våra matcher då vet man inte vad som kan hända.

Viktor Eriksson var långt ifrån nöjd med resultatet mot Djurgården. Snarare rejält besviken.

— Jag är missnöjd med en poäng. Den här matchen skulle vi vinna. Vi hamnade på sniskan med ett så tidigt baklängesmål men det borde vi ha klarat av ändå, säger Eriksson och fortsätter:

— De blev väldigt trötta på slutet men vi tappade boll i för dumma lägen. Det var många bra prestationer i anfallsspelet men vårt duellspel var inte tillräckligt bra i dag.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedSportfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka