Sommaren 2016 lämnade mittnian Helge Freiman Eskilstuna och Guif.

Flyttlasset gick till tyska Minden där han spelade förra säsongen. Nu är han dock tillbaka i Sverige och har ett 1+1-årskontrakt med mästarlaget Kristianstad.

Under tisdagen kommer skåningarna till Eskilstuna för att ta sig an Guif i nya arenan.

‒Blir spännande att se arenan. Jag har hört att den ska vara riktigt fin, säger Freiman som dock inte hört talas om problemen med det allt för hårda golvet som gör att Guif tills vidare bara spelar matcher där.

‒Det visste jag inte. Då gäller det att hålla sig på benen under matchen ... fast killarna i Guif är väl lite klena som inte klarar ett hårt golv, säger 25-åringen med glimten i ögat.

Under hösten har Freiman och Kristianstad redan klarat av mängder av matcher. I både Handbollsligan och i Champions League.

‒Den senaste veckan är den tuffaste i mitt handbollsliv. För sju dagar sedan mötte vi Ricoh i Solna, två dagar senare hade vi Redbergslid hemma och därefter match i Frankrike den gångna helgen.

Och under tisdagen bär det av till Eskilstuna?

‒Precis ... emellanåt känns det som om man bara håller på och packar om för att åka till något nytt ställe. Men jag ska inte klaga. Jag trivs jättebra i Kristianstad och visste vad som väntade när jag skrev på, säger Freiman.

Har du någon kontakt med några i Guif nu för tiden?

‒Ja, Adam Krantz och jag träffas ibland. Jag har även lite kontakt med Matte Tholin även om han ofta är upptagen och svår att få tag på ... ha, ha ...

Inför tisdagens match toppar Kristianstad Handbollsligan med sju segrar och en förlust (borta mot Malmö). Laget är fyra poäng före Guif efter åtta omgångar.

‒Det blir säkert en tuff match och alla i laget är inställda på vad som krävs för att slå Guif. När de får det rätta flytet är de inte så lätta att tas med men jag hoppas och tror att vi ska kunna vinna. Jag ser fram mot att komma till Eskilstuna igen och träffa alla gamla polare.