Sebastian Larsson och AIK:s sportchef Björn Wesström för i nuläget en dialog angående när "Sebs" debut för Stockholmsklubben ska ske.

Hemlighetsmakeri kring Sebastian Larssons debut i AIK

Fotboll

Sebastian Larsson är som bekant klar för AIK. Men när den allsvenska debuten ska ske för Eskilstunasonen är fortsatt höjt i dunkel.

– Vi kommer förmedla det när vi känner oss redo, säger AIK:s assisterande sportchef Henrik Jurelius.

När Sverige åkte ur sommarens VM-turnering mot England var det redan klart att den svenska ligafotbollen skulle bli några profiler rikare. Bland annat ska lagkapten Andreas Granqvist hem till Skåne för att representera Helsingborg i Superettan. Men störst intresse har det ändå varit kring Sebastian Larssons övergång till AIK.

Eskilstunasonen, med nästan 300 Premier League-matcher samt över 100 landskamper i bagaget, har hittills inte gjort en enda allsvensk match i karriären. Detta på grund av att han redan som 16-åring tog sitt pick och pack och flyttade från Eskilstuna till London och storklubben Arsenal. Strax innan flytten var han faktiskt på provspel hos just AIK, då som 15-åring. Men den gången blev det alltså inget.

Istället fick AIK vänta 18 år på att få Sebastian till klubben. Strax innan avfärd till VM i Ryssland pressenterades han som ny AIK-spelare. 33-åringen hade då skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020 med option på ytterligare ett år.

"Jag känner att jag fortfarande har mycket driv och glöd kvar. Vi flyttar inte hem för att varva ner. Jag känner mig lika motiverad, om inte mer, än på länge. AIK är ett lag som varit med i toppen en längre period och som verkligen vill ta det sista klivet. Jag ska göra mitt bästa och bidra med det jag kan" sa Sebastian när han presenterades. Men ännu har klubben inte meddelat när det kan bli tal om allsvensk debut för Larsson, och Henrik Jurelius som är assisterande sportchef i AIK är väldigt förtegen.

– Allt jag kan säga är att Sebastian och sportchef Björn Wesström för en dialog, och vi vill själva kommunicera när och var hans debut ska äga rum, säger Henrik Jurelius.

När kommer ni kommunicera det?

– Det kan jag tyvärr inte kommentera. Vi kommer fatta ett beslut inom den närmaste framtiden.

På söndag spelar AIK borta mot GIF Sundsvall. Om "Seb" finns med i truppen då återstår att se.