Henric Skoog fick anledning att fira efter helgens två race i Tyskland. Foto: Gruppe C Foto

Henric Skoog på pallen i Tyskland

Bilsport
annons

Henric Skoog fixade ett pallbesök i helgens inbjudningstävling i Nürburgring.

Racingtalangen från Torshälla snuvades dock på en repris på grund av ett tidstillägg i efterhand.

21-åringen tävlar som bekant i Carrera Cup Tyskland den här säsongen. Helgens tävling ingick inte formellt i själva mästerskapet så därför får Henke vänta på sin första pallplacering där. Men helgens framgång stärkte förstås självförtroendet.

— Jag är väldigt glad över resultatet. Det är ännu ett fall framåt och ett bevis på att jag fortsätter att utvecklas på rätt sätt, säger Skoog i ett pressmeddelande.

Han kvalade in som fyra till det första racet på Nürburgring och körde upp sig ett steg under tävlingen där han mötte konkurrenterna från Carrera Cup-serien.

Då var det torrt på banan, till andra racet vräkte regnet ner men Henric Skoog påverkades inte av det utan rattade sin Porsche över mållinjen som trea igen. Han bedömdes dock ha genat i en chikan och fick 15 sekunders tillägg vilket kostade en placering.

— Jag kanske inte helt håller med domarnas bedömning men det är som det är. Det har varit nyttiga dagar överlag och jag är jätteglad över att vi tog beslutet att köra den här tävlingen, även om det inte utdelades några poäng i mästerskapet, säger Henric Skoog.

Nästa deltävling i Carrera Cup Tyskland avgörs första 8–10 september, även då kör man på Nürburgring.

Fast ni som vill veta mer om Henric Skoog, håll utkik i tidningen den närmaste tiden då ni får möta honom i ett stort reportage.

Läs mer om dessa ämnen

Sportmotorsport
annons

Mest delat denna vecka