23-åringen skrev nyligen på ett kontrakt för BMW-teamet Schubert Motorsport där han tar plats i föraruppställningen i BMW M6 GT3. Skoog, som hade en pole position i Carrera Cup i fjol, kommer att köra årets samtliga deltävlingar, medan den andra sitsen i Schuberts bil kommer att växlas mellan Gnosjökillen Erik Johansson och britten Nick Yelloly.

GT-mästerskapet i Tyskland är ett av Europas ledande för GT3-bilar med 600 hästkrafter. Förutom BMW finns Ferrari, Mercedes, Audi, Corvette, Lamborghini och Porsche bland de stora deltagande tillverkarna. Efter att Skoog gjort några tester med BMW-teamet kändes valet enkelt.
 – Det känns rätt för mig att ta det här steget i år. Jag är i ett läge i karriären där jag behöver hitta nya vägar framåt och jag är väldigt taggad på att påbörja det här nya kapitlet. Testet i Portugal gick bra, jag kände mig hemma i bilen och jag trivs med Schubert Motorsport, säger han i ett pressmeddelande.

För BMW-teamet Schubert Motorsport blir det en comeback i ADAC GT Masters efter att ha varit utanför mästerskapet ett år. 
– Det är ett stenhårt mästerskap och vi har alla en del att lära, men det är en stark line-up och jag tror och hoppas att vi kan vara med och utmana i toppen. 
GT-mästerskapet i Tyskland 2020 avgörs efter totalt 14 tävlingar och premiären äger rum på Oschersleben den 24–26 april.