Det har varit klart en tid att den nuvarande säsongen blir den sista för Herdeiro Lucau i Guif. Under onsdagen blev det klart att den 32-årige målvakten återvänder till sin moderklubb Skånela.

Han lämnade Märstalaget 2005 och har sedan dess spelat för Guif i två omgångar. 

Först 2005–2009 och sedan kom han tillbaka till Eskilstunaklubben 2014 efter att ha hunnit med ett proffsäventyr i Tyskland och Spanien. 2012 återvände han till svensk handboll, men inte till Guif. Då blev det Kristianstad där han fick vara med om en SM-final mot Drott samma säsong. Men någon guldmedalj blev det inte för Lucau.

Efter två säsonger i Kristianstad var han tillbaka i Guif och har sedan dess varit en av lagets nyckelspelare. 

När han återvänder till moderklubben Skånela är det nu oklart i vilken serie den allsvenska klubben spelar nästa säsong. Laget ligger i dagsläget på en kvalplats till Handbollsligan och kan ställas mot Guif i ett eventuellt kval.

– Att få komma hem och avsluta min karriär i Skånela känns bra. Jag kommer hem för att fortsätta leverera och vinna matcher men också för att dela med mig av min rutin. Av det jag sett av Skånela i år så spelar de en bra och rolig handboll, ofta på en hög nivå som skulle hålla i högsta ligan. Jag brinner fortfarande för handbollen och kommer till Skånela för att bidra till att göra laget och föreningen bättre, säger Lucau i ett pressmeddelande.