Hoppet lever för AFC – Nnamani stor hjälte

Samuel Nnamani blev stor hjälte när AFC Eskilstuna vann ödesmatchen hemma mot Sundsvall med 1-0.

Samuel Nnamani blev AFC:s stora hjälte när Sundsvall besegrades med 1-0. Nnamani gjorde segermålet i 68:e minuten.

Fotboll2019-10-18 21:35

Regnet öste ner över Tunavallen när AFC tog tre blytunga poäng. Efter en kramapktig start och därefter en del chanser åt båda håll kom det förlösande målet i 68:e minuten.

Dzenis Kozica slog inlägget frpn höger och inne i straffområdet stod Samuel Nnamani rätt placerad och skickade in 1-0 som blev matchens enda.

– Jag är så glad. Det var ett väldigt viktigt mål och jag ville så göran hjälpa laget med att göra mål, säger Nnamani.

AFC krigade heroriskt och när domaren Bojan Pandzic blåste av var det många glada miner.

– En jätteviktig seger och tre enormt viktiga poäng. Nu lever det fortfarande för oss, säger Adi Nalic.

– Vi sprang mycket idag men vi kanske skulle ha sprungit lite mindre. Vi gav bort bollen alldeles för enkelt emellanåt.

Hur var känslan när 1-0-målet kom?

– Jätteskönt. Som en befrielse nästan. Bördan släppte, säger Nalic.

Efter en krampaktig start på den allsvenska ödesmatchen öppnade spelet upp sig något efter drygt en halvtimme.

I 31:a minuten kom AFC i ett snabbt anfall som avslutades med att Adi Nalic slog ett inlägg från höger som kunde ha resulterat i något.

I 33:e fick Sundsvall ett jätteläge där bollen till slut hamnade hos Johan Blomberg som drog till. Men Kadir Hodzic stod i vägen och styrde bollen till hörna.

Tre minuter senare var det Hodzic som var nära att spräcka  målnollan. Dzenis Kozica slog ett bra inlägg och till slut hamnade bollen på vänsterkanten. Kadir fick bra tryck med vänstern men målvakten David Mitov Nilsson räddade det hårda skottet till hörna.

I 38:e spelade den förre AFC-liraren Omar Eddahri fram Peter Wilson som satte bollen i nät. Men domarteamet dömde offside.

I 59:e minuten kom matchens bästa chans så långt på ett klockrent stolpskott från Sundsvall och efter Nnamanis mål hade båda lagen en del halvchanser.

Men AFC-målisen Ihor Levchenkos räddning i 90:e minuten var mins sagt viktig.

På slutet fick en annan före detta AFC-spelare chansen i bortalaget då Chidi Omeje blev inbytt.
För Eskilstunalaget innebär segern att det nu bara är en poäng upp till Sundsvall på kvalplatsen.

Närmast väntar Sirius hemma och därefter Falkenberg borta i serieepilogen.

Fixar ni det här?

– Jag hoppas det. Vi ska göra allt vi kan för att klara kontraktet, säger den stora hjälten Samuel Nnamani efter fredagskvällens rysare som fick ett lyckligt slut sett med hemmaögon.

Matchfakta

Allsvenskan

AFC Eskilstuna–Gif Sundsvall 1–0 (0–0)

1–0 Samuel Nnamani (68).

Varningar, AFC: Sandro Tsveiba, Kadir Hodzic, Dzenis Kozica, Adi Nalic.

Domare: Bojan Pandzic, Göteborg.

Publik: 2 248.

AFC (3–4–3): Ihor Levtjenko – Wilhelm Loeper, Jesper Björkman, Sandro Tsveiba – Adnan Kojic, Michael Anaba, Anel Rashkaj, Kadir Hodzic – Dzenis Kozica (Soya Takahashi 82), Adi Nalic, Samuel Nnamani (Ismet Lushaku 87).

Gif Sundsvall (3–4–3): David Mitov Nilsson – Pol Moreno (Marc Mas 79), Juanjo Ciércoles, Carlos Gracia – Jonathan Tamimi, Oliver Berg (Chidi Omeje 86), David Batanero, Pa Konate – Johan Blomberg, Peter Wilson, Omar Eddhari (Pol Rodriguez 60).

Lagkaptenen Anel Rashkaj kramar om AFC-målvakten Ihor Levchenko som gjorde en jätteräddning i 90:e minuten.