Fiona Brown återhämtade sig snabbt efter blodsockerfallet mot Hammarby. Nu väntar Rosa bandet-match mot Kristianstad för den skotska mittfältaren som är relativt nöjd med sin första säsong i den blåa Unitedtröjan. På söndagen byts den dock ut mot en rosa. Foto:

"I början blev jag ganska rädd"

Fotboll

Ett blodsockerfall var boven i dramat när Fiona Brown fick skjutsas ut från den senaste matchen.

Men hon repade sig snabbt och på söndagen är det fokus på Eskilstuna Uniteds Rosa bandet-match.

— Ingen i min familj har haft bröstcancer lyckligtvis. Men jag känner flera som drabbats, en del har överlevt, andra inte. Det är väldigt fint att vi hjälper till att samla in pengar till forskningen om cancer, säger den skotska mittfältaren.

När vi pratar med Fiona på fredagsmorgonen är det exakt ett år sedan hon spelade sin första match på Tunavallen. Då med Glasgow City, mot United i Champions League.

— Det kom upp i mitt Facebookflöde och det känns jättekonstigt när jag ser bilder från matchen där jag mötte alla de jag spelar ihop med nu. Jag hade ju ingen aning om att det skulle bli så då.

Den kreativa 22-åringen, som har bra teknik med båda fötterna, har gjort tre mål och två assists och startat 16 av 17 allsvenska matcher hittills.

— Man vill alltid göra ännu fler mål och assists men som helhet måste jag säga att jag är nöjd. När jag kom hit var allting nytt, innan hade jag bara spelat med i stort sett samma tjejer hela min karriär. Så det har tagit lite tid att vänja mig vid att ha andra lagkamrater men jag tycker att jag har utvecklats på många sätt och har trivts jättebra i klubben.

Du sa i våras att du siktade på att kunna göra intervjuer på svenska efter sommaruppehållet men vi kör engelska ännu ...

— Haha, ja. Jag förstår i stort sett allt när folk pratar svenska omkring mig men jag är inte riktigt där ännu. Kanske i slutet av året.

När United senast oväntat föll mot Hammarby med 0–1 sjönk Fiona ihop på Zinkensdamms konstgräs när laget tackade fansen i Tuna 12. Skälet var ett blodsockerfall, något hon aldrig drabbats av förut.

— I början, när jag inte visste vad som pågick, blev jag ganska rädd. Men det såg nog värre ut än det var, jag blev bara yr. Vi hade många matcher på kort tid och jag hade sprungit mycket i matchen. Jag hade kunnat gå av planen på egen hand men de ville inte ta några risker. När jag fick i mig lite energi efteråt blev det bättre snabbt och jag har tränat för fullt hela den här veckan.

Hur tänker du kring nästa säsong?

— Jag är en person som helst fokuserar på nuet. Men visst, så här års börjar man tänka lite på nästa år och vi i laget funderar förstås på vem som blir ny tränare. Vi kan ärligt säga att vi inte vet. Jag tycker att Damallsvenskan är en jättebra och utvecklande liga men jag vet inte hur det blir nästa år.

United, som tror sig kunna mönstra samma trupp som senast, drar på sig det rosa matchstället när man på söndagen tar emot Kristianstad.

— Det blev oavgjort borta mot dem, ett resultat vi inte var nöjda med. De har en del duktiga spelare vi behöver ha koll på men vi siktar absolut på att vinna mot dem nu, säger Fiona.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedTunavallenSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka