Sebastian Nygårds var tillbaka efter skada i blåvita IFK Eskilstuna och blev målskytt direkt. Arkivfoto: Veronica Karlsson

IFK förlängde fina höstsviten

Fotboll
annons

IFK Eskilstuna satte fokus på tre raka segrar i början av hösten. Nu är det fixat – och därmed har man häng på kvalplatsen uppåt.

— Tyvärr har vi många tunga avbräck till nästa match, säger tränaren Andreas Fröjdfeldt.

Under våren gick det tungt på bortaplan för Eskilstunalaget men under lördagen tog man tre poäng i värmländska Västanvik. Mattias Andreasson och Sebastian Nygårds slog till i var sin halvlek och båda efter knappt 20 av de 45 minuterna så att slutresultatet skrevs till 0–2 (0–1).

Andreas Wisén tvingades kliva av skadad redan efter fem minuter och hans ersättare Sebastian Lundberg slog det inlägg som Andreasson nickade in för att ge IFK ledningen.

Samme Lundberg låg även bakom det andra bortamålet. Hans inspel hamnade till slut hos Sebastian Nygårds som inte gjorde något misstag. Nygårds rehab efter sin arm/axelskada har gått oväntat snabbt.

— Han har längtat efter att få spela forward och med Serkan Pektas avstängd skulle han få chansen men då blev han skadad. Det kanske var därför han kom tillbaka så snabbt, säger Fröjdfeldt och skrattar.

IFK kunde därefter bevaka sin ledning och hålla undan.

Eskilstunalaget hann för övrigt förstärka truppen inför hösten med tre vänsterfotade spelare innan transferfönstret stängde. De är Robin Norlin (back/mittfältare) och Ahmed Ibrahim Mustafa (mittfältare) från City plus försvararen Nabil Al-Kharraz från Södra. Ingen av dem fanns på planen mot Västanvik, Ahmed var dock med i truppen.

Härnäst väntar en nyckelmatch då IFK tar emot en av konkurrenterna i toppstriden. Säffle, fyra poäng före, kommer till Tunavallen med gott självförtroende efter 6–0 mot Karlskoga på lördagen. Men läget är inte optimalt för IFK.

— Serkan är fortfarande avstängd och nu fick även Robin Larsen och Alexander Larsson sina tredje varningar och är borta plus att Wisén gick av med skada i baksida lår. Men nu har vi i alla fall möjligheten att knappa in rejält på Säffle, säger Andreas Fröjdfeldt.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK Eskilstunafotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka