Innan Damallsvenskan tog sommaruppehåll spelade Eskilstuna United och Linköping 3–3 på Tunavallen i en underhållande match. Under fredagskvällen möts lagen igen i en träningsmatch på Linköping Arena. Det är Uniteds enda match under uppehållet.

– Vi har tränat på lite hårdare än vad man gör inför en match men ska försöka hitta tillbaka till där vi var innan vi slutade. Vi har haft fem dagar att komma i gång, förutom de fem pass tjejerna skulle göra under sin ledighet. Man hade kunnat tänka sig någon till match men det är för begränsat med tid när vi behöver träna, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Transferfönstret är fortfarande öppet och klubben utesluter inte fler värvningar. Under uppehållet har de plockat in Tia Hälinen från Finland och Shannon Woeller från Kanada till en trupp som varit skadedrabbad.

Artikelbild

Brianne Reed är med i truppen igen efter sina besvär.

– Det ser bra ut och är aldrig lätt med nya förutsättningar som språk och upplägg. De är här för att bidra och det gör de. Jag har inte tagit ut laget än men båda är med i truppen. Loreta Kullashi kan inte spela och har inte kunnat träna efter sin skada. Det är inte bra men vi får se vad vi kan göra åt det, säger ”Munken”.

Landslagsspelaren Kullashi har haft ljumskbesvär och spelade inte i någon av lagets två sista matcher innan uppehållet. Däremot är amerikanskan Brianne Reed aktuell för spel. Hon har inte gjort en seriematch under 2018 på grund av diskbråck.

– Vi får väl se hur mycket comeback det blir men det visar sig och hon har tränat. Annars kör Sarah Bergman lite styrka men hon är inte uttagningsbar, säger ”Munken”.

Tror du det kan bli många byten i matchen?

Artikelbild

Eskilstuna och Linköping möttes innan uppehållet och spelade 3–3 på Tunavallen.

– Det enda som är svårt att planera för är värmen och hur spelarna svarar på det. Jag räknar med att de ska orka men det är klart jag funderar på byten. Kvaliteten brukar gå ner när det blir hattigt och för många byten. Så lite konsekvent ska vi försöka vara. Vi har pratat om att spela 3x30 men vi får se hur varmt det är.