Tidigare har vi berättat att starten för division 2 och 3 på herrsidan samt division 1 damer flyttas fram på grund av coronavirusets spridning. I stället för dubbelmöten blir det enkelserier.

Hur det blir med distriktets serier är inte klart ännu. Beslut kommer senast 10 april.

"Då seriestarten är senare än förbundsserierna kan beslut fattas senare och vi följer utvecklingen samt myndigheters rekommendationer och riktlinjer" skriver man i ett utskick.

Där står det även:

- DM på både senior och ungdom spelas på som planerat tills vidare.
- Spelarutbildningsaktiviteter fortsätter som planerat tills vidare.
- Tränarutbildningarna är inställda fram till 15 maj. Vi tittar på eventuella digitala lösningar för dessa.
- Domarverksamheten är nödvändig för att fotbollsverksamheten ska kunna fortgå framöver. Det är därför beslutat att föreningar som vill ska kunna arrangera ungdomsdomarkurser efter kontakt med SöFF.

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet".

– Det är viktigt att vi fortsätter att röra på oss. Samtidigt ska man inte chansa. Det gäller att ha god handhygien, stanna hemma om du är sjuk och exempelvis inte dela vattenflaska, säger Södermanlands Fotbollförbunds ordförande Nina Lindström.